Windows 7 jako wirtualny system

Jak zrobić wirtualny system wiem. Ale chce zrobić cos innego. Mam zainstalowany system Windows7 prof 32bit i właśnie zakupiłem win7 64bit ultimate.

Mam mase wszystkiego poinstalowane a znając życie czegoś nie przeniose. Chce obecny system spakować i odpalić w razie potrzeby na nowym win7 ultimate. Ktoś pomoże?

To może zrób inaczej, bo w twoim wypadku chłopie zajedziesz się :smiley: (sysprep itp.). Ja proponuję zainstalować drugi system obok (lub na tej samej partycji, ale na dysku vhd) i wtedy ewentualnie sobie wszystko poprzenosić, a potem pierwszy OS po prostu usunąć…

Ściągnij np. Ghost’a i zrób obraz systemu. Jeżeli czegoś zapomnisz, wystarczy, że otworzysz w programie utworzony obraz i będziesz miał możliwość przywrócenie konkretnych plików/folderów.

Nie wchodzi w gre. Problem w tym, że oprócz masy baz mysql’a,zenda i masy innych programów nie zawsze wszystkie konfigi spisze, wyeksportuje czy przeniose. Odpalałem wirtualki na serwerach ale zawsze jako “czyste” nigdy nie robiłem z działającego systemu dlatego pytam Was :slight_smile:

Okaże się, że jakiego ś hasła nie mam to odpale stary system i odpale zenda i mam połączenie z klienta plikami. A przywracanie plików będzie mozolne. Nie chodzi o samego zenda, ale masa hasel, konfigów itp…