Piękny cudzysłów
Napisz, co w Windows 7 twoim zdaniem powoduje, że nie można używać tego systemu dzisiaj.
Oprócz braku aktualizacji o czym większość wie a jednak pozostaje na tym systemie.
Jest on jak najbardziej jeszcze pozwalający na „normalne”, czyli podstawowe rzeczy, jakie używa znakomita większość zwykłych użytkowników.
Oczywiście tych bez jakichś stanów lekowych, że łapią co chwilę jakieś wirusy.
Można spokojnie odtwarzać filmy, przeglądać internet i wiele innych.
Czyli to co większość robi…to jeszcze działa i to całkiem sprawnie.
Nie ma nawet tej lekkiej czkawki jak Windows 10, który za każdym razem otwierając folder pobrane…to od nowa musi go wczytywać.
Przyznam że na Windows 7 pracuje mi się dobrze, wiadomo lepiej jak na Windows XP co już totalnie nie domagał, ale nie mam żadnego ale żeby nie było można korzystać z Windowsa 7, poza tymi problemami co poruszałem i poruszam na Forum Windows 7 jest jak najbardziej przydatnym systemem. I tak jak napisał Kolega
Owszem zagrożenie wirusowe jest jak każdego jednego systemu mniejsze czy większe. I nie tylko nasze PC czy laptopy są na to narażone ale bardziej szczerzone i chronione sieci w administracji czy szeroko pojętej przestrzeni administracyjnej.
Zrobiłem wszystko od nowa, to znaczy przeinstalowałem system Windows 7 jeszcze na dysku SATA, wyrzuciłem dosłownie wszystko (zabezpieczyłem na dysku zewnętrznym), usunąłem partycję, założyłem nowe partycję i powiem Wam że nie co lepiej jest z uruchomieniem. Lepiej pod tym względem że nie ma takowego opóźnienia z rozruchem, ale jeszcze co nie co widać że nie od razy „trybi” Google Chrome ale jest lepiej jak było.
Przyznam się Wam Koledzy że nie wiele to dało, chwilowo było dobrze, a od nowa jest tak samo jak było.
Nic mi nie pozostało tylko nabyć dysk SSD i zrobić tak żeby wszystko miało wygląd i pracowało to jak ma pracować.
Już wcześniej poruszaliśmy wątek dysku SDD popatrzę za takowym dyskiem i zwrócę się do Was o pomoc w wyborze… a dwa takie pytanie jak się montuje dysk SDD w PC?. Również w kieszeni i taśmą jak np. HDD?. Czy trzeba jeszcze dokupić dedykowaną kieszeń do SDD?.
Możesz na 2 śruby w miejsu dawnego HDD, bo SDD wstrząsy mniej groźne - chyba, że roztawem nie sięgnie przy jednej krawiędzi.
Przy zachowaniu obu trzeba może ogarnąć kwestię zasilania by HDD nie poszło niepotrzebnie do kieszeni i po portach „USB 2.0” (I nie planujesz mu dodać mobilności).
@krystian3w dzięki za odpowiedź.
Hm… przyznam że nie co jestem „zielony” w tym żeby połączyć to wszystko dobrze. Jak dobrze rozumiem muszą być dwa dyski: SDD i HDD. SDD jak pierwszy co będzie system na nim, a HDD jako drugi z resztą danych.
Jako przenośny żeby był dysk SDD to nie planuje.
Może być tylko SSD, mogą być dwa (albo więcej). Zwykły SSD nie różni się niczym od HDD dla systemu (pomijam kwestie późniejszej optymalizacji czy defragmentacji).
Podpina się go tak samo (zasilanie i kabel sygnałowy), mocuje podobnie, choć trochę inaczej, bo jest mniejszy. Spokojnie można na dwóch śrubach po jednej stronie zamontować (jak pisał @krystian3w). U mnie nawet jakiś czas leżał na spodzie obudowy, bo otwory nie pasowały. Potem wywierciłem jeden otwór (oczywiście w obudowie ) i już jest ok.
Dzięki za odpowiedź.
Jako takiej kieszeni dla SSD dysku nie ma by można było dokupić ewentualnie by można było zamontować jak by nie pasowało ułożenie w obudowie?. A zasilanie dla SSD dysku jest takie samo jak dla HDD?.
Są adaptery/sanki umożliwiające montaż dysków 2.5" w miejscu na dysk 3.5"
edit
a nawet w zatoce 5.25"
@tphz dzięki za informację. Wrzuciłem do Wyszukiwarki i jest adapter co można zamontować dysk SSD w miejsce HDD.