Cześć, mam problem ponieważ dzisiaj chciałem porzucić moją bezprzewodową klawiaturę(ale ciągle korzystać z myszki bo była w zestawie)podłączyłem klawiature ps/2 do wyłączonego komputera ok podłączona, włączam komputer wchodzę do biosu i ta klawiatura normalnie działa(i migają diody przy starcie) ale jak już mam w jakim trybię włączyć windows (normalny,awaryjny itp) to klawiatura nie działa wtedy klikam enter na mojej USB bezprzewodowej w windowsie to samo też nie działa.W Menedżerze urządzeń nie mam żadnych innych z wykrzyknikiem,znakiem zapytania, w zakładce klawiatury mam urządzenie klawiatury HID.Proszę o pomoc.Reinstalacja windowsa nie wchodzi w grę.Klawiatura to A4Tech LCD-720.Płyta główna: Gigabyte GA-M56S-S3.
Podłącz klawiaturę na wyłączonym komputerze i włącz komputer.
Czy klawiaturę podłączyłeś do fioletowego złącza?
Podłączyłem klawiaturę do fioletowego złącza i robiłem tak wcześniej wyłączyłem komputer, podłączyłem do fioletowego wejścia(jak bym do niego nie podłączył to do biosu bym nie mógł wejść), włączyłem komputer i w windowsie nie działa ale w biosie tak.
Powinna działać w Windowsie normalnie ,jak nie to wymuś rećznie ponowną instalacje sterowników - a po 2 jaki sens jest używanie klawy na ps2 w dzisiejszych czasach najtańsza klawa za 5zł ma już USB
Może być jeszcze potrzebne włączenie w bios-ie gniazd PS/2.Np.ja tak mam na płycie gł.ASRock K10N78M-też nie mogłem znaleźć przyczyny nie działania.A czy w menedżerze urządzeń-klawiatury,masz ją widoczną?