Windows 7 + orange freedom


(Izzy 1995) #1

Dzisiaj zainstalowałem se7en bez żadnych zarzutów.Po tym miałem zamiar zainstalować drivery od orange freedom (ściągałem z linka tego tematu : orange-freedom-viscie-t344309.html), ale niestety ładuje się te pierwsze okienko aby czekać konfiguracja modemu(czy jakoś tak)..... a potem znika.Próbowałem też tych sterów co na płycie też są do poszczególnych modemów ale wyskakuje komunikat że tylko administrator może instalować sterowniki, a ja mam 1 konto na se7en jako admin więc nie wiem czemu wyskakuje takie coś.Błagam pomóżcie.Może to wina że mam old.windows na dysku C gdzie mam też nowego czyli 7. ;/


(Monczkin) #2

A uruchomiłeś program z prawami administratora?


(Izzy 1995) #3

Czyli ? Jak to zrobić, bo dopiero od dzisiaj na 7 jade.Jeżeli ci o to chodzi czy kliknąłem prawym przyciskiem myszy na instalator i otwórz z prawami administracyjnymi ( czy jakoś tak ) to zrobiłem to owszem.

P.S. Teraz właśnie tym sposobem przez prawa admin.......... zainstalowałem te tylko do ZTE ale to wogóle inaczej przebiegło niż instalowałem stare stery na xp'ku wtedy chyba coś się ładowało itd. a tu chwila i już jest a modem nie skonfigurował się nawet żadna lampka się nie pali a ikona ZTE... na pulpicie jest i nie mgoe wpisać nazw użytkownika i hasła bo wskakuje inne okienko wogólę

-- Dodane 25.11.2009 (Śr) 11:48 --

Błagam ludzie pomóżcie.Sprubowałem podłączyć pod router i owszem na routerze ok dioda ADSL świeci sie lecz jak routera znaleść w 7 ? gdzie ?


(Mutant5) #4

Prawym na program i uruchom jako administrator :wink:


(Krakers87) #5

A próbowałeś użyć słownika? Nie wiem co rozumiesz przez znalezienie routera, ale prawdopodobnie chodzi Ci o adres 192.168.1.1 lub ewentualnie inny do znalezienia w instrukcji routera. Inaczej niż z prawami admina raczej się sterowników nie zainstaluje i teoretycznie od razu powinien się pojawić komunikat o potwierdzeniu udzielenia takich praw.


(Izzy 1995) #6

No ale tak jak mówię to że uruchamiam starter z prawami administratora to nic nie daje jedynie to że nie wyświetla już się okno o tym że nie posiadasz praw administracyjnych itd. ale instalacja się kończy na tym że po tym pierwszym oknie co pisze aby czekać że konifiguje modem to po tym znika i proces się kończ ;/

Co do routera to tak.Dioda ADSL działa gdy podłączyłem go.Nie wiem zaś gdzie wpisać dane do internetu (nazwa uzyt. i hasło) mam tam dwie sieci pokazane:

-networing nvidia (czy jakoś tak) i to jest niby podłączone 100mbit/sek ale pokzauje że dostępu do internetu nie ma

-i jest jeszcze jakaś szerokopasmowa


(Krakers87) #7

Dane do internetu wpisujesz w konfiguracji routera. Żeby do niej wejść musisz w przeglądarce wpisać 192.168.1.1 lub jak mówiłem jeżeli nie zadziała to sprawdzić w instrukcji jaki jest adres konfiguracji routera.


(Izzy 1995) #8

Nie mam instrukcji do routera ale wiem że jest to cerberus i był kiedys ustawiany ale pod neo a teraz mam orange

Nie zalez mi az tak bardzo na tym aby byl pod routerem akurat ten net moze byc takze pod ten modem ale stery nie wiem co zrobic


(Mail4forums) #9

Już nie wiem czy masz problemy z routerem czy z modemem ZTE. Jeśli z tym drugim, to ściągnij sterowniki do swojego modemu dla Windows Vista ze strony >>>TP<<< i zainstaluj je. Wcześniej odinstaluj te z Orange. Deinstaluj i instaluj jako administrator (PPM->Run as administrator). Jeżeli wszystko zainstaluje się poprawnie, na pulpicie pojawi się skrót do połączenia internetowego. Z tymi sterownikami od Orange też miałem takie cyrki. Na tych z TP wszystko działa prawidłowo.


(Krakers87) #10

Przede wszystkim też nie powiedziałeś jaką wersję masz tego windowsa. Jak x64 to raczej dużo nie zdziałasz.


(Arek Scibior) #11

Chłopaki da radę... ;D na Windows 7 x64 wystarczy we właściwościach karty sieciowej WAN/ATM/ADSL Miniport w zakładce PPP zmienić PPP na mostku ethernet LLC/SNAP na PPP na ATM VCMUX i bedzie działało... nie ma co się martwić ;D