Cześć, mam problem. Mam w UPC internet 60 Mbit/s. Dzisiaj patrzę speedtest, tylko 10Mbit/s. A więc patrzę w kartę sieciową, a tam też 10 Mbit/s. Odinstalowałem i zainstalowałem sterownik karty sieciowej (Zintegrowana w laptopie, Realtek coś tam… ) a tam dalej tylko 10Mbit/s. Ustawiłem pełny duplex 100 Mbit/s w menedżerze urządzeń, i dalej to samo. Jakieś porady ? (Windows 7)
Masz jakieś inne komputery czy urządzenia wykorzystujące łącze?
Może wykonaj jeszcze speed test na innej stronie?
Jeżeli problem będzie nadal występował możesz zgłosić się do UPC.
Nie mam podpiętych innych komputerów, ew. telefon siostry, mamy. Nie chodzi mi o sam speedtest, ale o to mniej więcej: http://i.imgur.com/1IBRkQw.jpg
Sprawdź na innym kablu.
Nie mam innego, jednak zawsze było ok. Nawet nie wiem kiedy to się stało. Zorientowałem się jak za wolno ładował się film także…
Byc może format pomoże lub nie…może to również być wina karty sieciowej (mogła ulec uszkodzeniu skoro najnowsze sterowniki nie pomogły), ale spróbuj formata.
Restartowałeś modem ?
A żeby to raz.
Jest tak już długo, na Wi-Fi na laptopie ojca koło routera speedtest pokazuje 50-60 Mbit/s także coś musi być w moim laptopie
Dlatego też proszę zapoznać się z tym tematem: Poradnik zakładania i edycji tematu
A następnie korzystając z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , dokonać korekty tytułu, tak aby konkretnie mówił o problemie.
W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.
a to napewno…jesli na drugim laptopie jest ok
Po pierwsze wymień kabel. - Kiedy są uszkodzone żyły/źle zarobiony kabel, karta sieciowa ma prawo zlinkować się na 10Mbit.
Po drugie sprawdź czy w karcie sieciowej nie masz ustawione na sztywno 10Mbit
PPM na komputer->Właściwości -> menedżer urządzeń -> PPM na karcie sieciowej i właściwości. powinno to tak wyglądać.