Windows 7 Problem z chińskim językiem

Witam.

Posiadam Windows 7 PL x 86 Ultimate, pobrałem w Windows Update Chiński język (tradycyjny, uproszczony) po zmianie języczka mam tylko same kwadraciki , język potrzebuje do jednej gry , niestety też tam są same kwadraciki co uniemożliwia granie … na Windows XP nie miałem nigdy tego problemu , czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem.

Na XP nie miałeś możliwości pobrania języka innego niż ten zainstalowany w systemie. Może wystarczyło ci ustawić w Win 7 inną mapę klawiatury (do tego nie jest potrzebne WU)?

hmm … jeżeli nie było danego języka w Windows XP pobierał go sam , na Win7 tak nie ma , trzeba pobrać ręcznie … robiłem tak jak mówiłeś , nie dało się niestety czekam na inne propozycje.

XP pobierał z tego co pamiętam tylko obsługę języka (nie pamiętam szczegółów)

Dziwne, u mnie jest chińska klawiatura w Win 7 (sprawdziłem przed chwilą) i nie muszę nic ściągać z WU. Dziwny ten twój Win 7…

skorzystaj z applocale

http://www.microsoft.com/globaldev/tools/apploc.mspx

bez problemu to działa u mnie na win7 x64 pro, gdzie miałem problem z odpaleniem japońskiej gry.

Na liście języków w applocale ostatni jest japoński, zatem chiński to będzie prawdopodobnie 2gi albo 3ci od końca.

Użyj tego softu do włączenia pliku instalacyjnego (setup.exe czy co tam masz) i potem exe’ka gry też odpalaj przez ten soft.

W XP można było doinstalować obsługę języków wschodnioazjatyckich, i na 99% o to mu chodziło gdy wspominał o XP

Niestety nadal pudło. Hmm … XP jednak był lepszy … -_-"

to przestaw język unicode w systemie na chiński, wtedy na pewno zamiast kwadracików pojawią się moonrunes (sam kilka razy tak robiłem już z językiem japońskim, na pewno z chińskim będzie tak samo). Po zmianie języka unicode wymagany jest ponowny restart komputera

Języki wyświetlania zmieniłem i były kwadraciki , nie wiem czy chodzi Ci o to żebym zmienił “Administracyjne-Zmień ustawienia regionalne systemu”