Windows 7 - Problem z gadżetami pulpitu i CPU

Witam Was. Mam pewien problem z Windows 7, a dokładnie z gadżetami pulpitu. Wszystko ładnie działało, aż do momentu gdy miernik CPU (ten z gadżetów) nie zaczął pokazywać 100%, przy czym normalne użycie procka wynosiło 0.4% :O. Odinstalowałem ten gadżet, po czym gdy chciałem go przywrócić jego już nie było, podobnie z kalendarzem, pogodą… Teraz gdy wchodzę w menedżer zadań dalej pokazuje 100% zużycia procka, ale gdy patrzę na procesy, max. jego użycie to dalej 0.4. Nie wiem czy to jest błąd siódemki, czy może jakiegoś złośliwego oprogramowania. Czekam na odp. od Was

Na wstępie proponuję ustalić rzeczywiste użycie CPU , ściągnij i zainstaluj Core Temp - to bezpłatny programos służący do monitorowania temperatury rdzenia procesora. Program wyświetla informacje na temat procesora, parametrów jego pracy, aktualne napięcie oraz pokazuje temperaturę dla każdego rdzenia osobno.

Ok proszę tu masz wyniki:

przechwytywanie64.png

Coś jest nie tak…Ze screena wynika ,że Twój procesor jest obciążony na maxa…jak na takie obciążenie to temperatura rdzeni jest bardzo niska .Szczerze mówiąc nie mam koncepcji… jak z bezpieczeństwem systemu ? tzn. jest wszystko OK ? zrób log OTL-em i poproś o jego sprawdzenie…

Jest wszystko git, ale wpadłem na trop 2 procesów które zabierają po 49% CPU. Nie widac ich w normalnym menedżerze zadań, dopiero gdy uruchomiłem odp. program. Tylko teraz tak, jak je wykluczyć aby się ponownie nie włączały, i czy po ich wyłączeniu nie będzie problemów z kompem :>

Co to za procesy ? opisz problem dokładniej…

Nie będe zakładał nowego tematu i napiszę tutaj, ja również mam problem z gadżetami pulpitu ale nie standardowymi tylko innymi

Np: HP Photo Print oraz all cpu meter, sa to białe ikony i żaden sposób który znalazłem na necie mi nie pomógł co robić ??