Windows 7- problem z instalacja błąd 0xc0000001


(Lucyfer1221) #1

Witam,

 

Kupiłem wczoraj nowy komputer oczywiście bez zainstalowanego systemu. Jest on golutki :D. Problem pojawia się w momencie próby zainstalowania windows 7. Po ustawieniu w biosie odpowiedniej kolejności botowania itd itd .. Zaznaczam ze robilem juz setki razy format ale jeszcze z takim problemem sie nie spotkalem. Po uruchomieniu komputera i odpowiednim odpaleniu z pendriva wyskakuje 

 

oczywiscie: http://www.speedyshare.com/ptK3e/11.jpg

 

I co się dzieje potem: http://speedy.sh/mg2dn/111.jpg

 

Nigdy sie nie spotkalem z czyms takim...

 

http://speedy.sh/WR8UP/1111.jpg  screen z biosu... oczywiscie w tym momecie nie odpowiednio ustawiony gdyz oczywiscie 1 opcja bedzie pendrive na zdjeciu nie jest...

 

Probowalem dziesiatek mozliwosci i nic ciagle ten sam blad... 

 

Windows instalowany z pendriva typ UEFI

bios Asus Uefi bios utiliti

Komp nówka nie smigana..

Wykrywa ma i pena i dysk w biosie..

 

 

Wyglada to tak jakby chcial sie z pendriva uruchomic a nie zainstalowac...

 

 

Sory za interpunkcje ale spieszy mi sie :smiley:

 

Zdjecia dodalem w plikach jeszcze raz.

Z góry dzieki....post-269667-0-61165700-1417884912_thumb.

post-269667-0-66931600-1417884915_thumb.

post-269667-0-06860100-1417884920_thumb.


(rgabrysiak) #2

 

Dlatego też proszę zapoznać się z tym tematem: Poradnik zakładania i edycji tematu

A następnie korzystając z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , dokonać korekty tytułu, tak aby konkretnie mówił o problemie.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza


(system) #3

Brak lub uszkodzone plik-i instalacyjne. Uruchom instalację z płyty lub sprawdz poprawność plików na pendrive.

Czasem taki sam bląd występuje przy problemach z pamięcią ale to można diagnozować mając 100% poprawny nośnik instalacyjny.


(Lucyfer1221) #4

Próbowałem na 2 rożnych pendrivach. Windows 7 i 8.. Formatowalem przez MBR GTP, ciagle bledy. W przypadku 8 troche inny blad ale mimo wszystko wystepowal w tym samym momencie...


(mrFreeze) #5

Znasz zasadę, że GPT to uefi a MBR to bez uefi. Jak bootujesz pena i chcesz postawić system na dysku gdzie masz tablicę partycji MBR to bootuj bez UEFI. Pamiętaj o wyłączeniu secure boot, cms na legacy czy jakoś podobnie.


(Lucyfer1221) #6

Próbowałem z gpt uefi i mbr kilkanascie razy. Do tego secure boot wylaczone a csm probowalem i legacy i uefi w zaleznosci od potrzeby i dalej mam ten sam problem...


(mrFreeze) #7

Nie wiem gdzie problem po prostu może wywal wszystkie partycje za pomocą GParted. W czasie instalacji Windowsa załóż partycję MBR oczywiście bootowanie pena bez UEFI, wyłączony CSM, wyłączone secure boot. Sumy kontrolne ISO sprawdzałeś?

http://freefr.dl.sourceforge.net/project/gparted/gparted-live-stable/0.20.0-2/gparted-live-0.20.0-2-i486.iso


(Lucyfer1221) #8

Nie sprawdzałem. Dysk był czysty bo nowy.. Problem jest w tym ze nie jestem w stanie dojsc do momentu tworzenia partycji podczas instalacji ponieważ blad wywala zaraz po zaladowaniu plikow. Secure boot wylaczone mam i csm testowalem z wl/wyl. Pena botowalem pod uefi i bez ciagle mam ten sam problem...


(mrFreeze) #9

Więc tym bardziej wypal GParted zbootuj i usuń wszystko co jest na dysku. Dysk podłączony pod żółte SATA na płycie zobacz czy wszystko dobrze siedzi czy kabelek nie ma luzów.


(Lucyfer1221) #10

Po sprawdzeniu wynika ze jest wszystko podpiete ok.. W przypadku jak podpialem inny dysk(bardzo stary) i uruchomilem windowsa to na ten nowy dysk jako drugi moglem wrzucac rozne pliki itd niestety po jakims czasie od 1-5min wyskakiwal mi blue screen i nie mam pojecia dlaczego..

 

Z tym gparted pobawie sie jutro jak pozycze lapka bo pisze z tel..

 

Dzięki za zainteresowanie tematem...


(Merliner) #11

Przeciez to desktop, nie laptop.

Jaki problem podłączyć napęd dvd, nagrać instalkę na dvd i zainstalować system? To jest najrozsądniejsze rozwiązanie.

Uzywany sprawny napęd to koszt 50zł.

Podejrzewam że setup ma gdzieś zakodowane za ma korzystać z napędu, nie z pendriva. Kwestia sterowników.

Zależy jeszcze jakim programem robiłeś pendrive z win7. Ja jak instalowałem win7, to już wcześniej, na etapie zakupu komputera specjalnie wybrałem ten z napędem. Dla spokojnej głowy.


(Lucyfer1221) #12

Pendrive botowalem programem rufus, ultraiso, power iso, demonem. Wszystkim co mi do głowy przyszło i wyskakiwał na windowsie 7 zawsze taki sam error natomiast w przypadku windowsa 8 mam oto taki błąd jak na zdjeciu 22 nizej.

Po update biosu mam cos takiego: zdjecie 222. Natomiast w przypadku próby instalacji windowsa xp z plyty gdyz tylko tego mialem nagranego, po zaladowaniu plikow wyskakiwał blue screen.. 

 

Dzięki za zainteresowanie tematem.. Proszę o dalszą pomoc...

post-269667-0-46101000-1417951513_thumb.

post-269667-0-43276300-1417951521_thumb.


(mrFreeze) #13

Masz w tym kompie napęd? Spróbuj instalacji z CD bo może masz uszkodzony pen?


(Lucyfer1221) #14

Mogę spróbować. Problem jest taki że windowsa 7 instalowalem z 1 pena i wyskakiwal error jak wyzej a windowsa 8 z innego pena i rowniez jest error(screen w moim poście wyzej z 8 a z 7 na poczatku tematu)

 

Natomiast xp byl instalowany z plyty i rowniez byl blue screen.


(mrFreeze) #15

XP na tej konfiguracji nie pójdzie.


(Lucyfer1221) #16

OK, wytestuje to. Dam znac za jakis czas jak rezultaty.

Jesli chodzi o GParted bawilem sie. Czyscilem... Tworzylem partycje fat32 / ntfs i ciagle pojawia sie ten sam blad jesli chodzi o windows 7... Postaram sie za chwile sprobowac jeszcze instalacji z plyty ale juz zaczyna mnie trafiac(tyle czasu zabawy i dalej lipa)....

Po ustawieniu partycji w gparted/ ustawilem ntfs i fat32 probowalem... Pojawia sie dalej problem po zaladowaniu plikow ale tym razem inny error zdjecie nizej...

Prosze o pomoc...

Memtest wykryl po 5 min dzialania 700000 błedow, wiec logicznie rozumujac sprzedano mi wadliwy ram. Czekam wlasnie az przyjdzie. Dam znac czy faktycznie to bylo przyczyna...

Dzieki wszystkim za pomoc...

Przyczyna jak obstawialem od poczatku byl ram. Po wymianie komp smiga az milo :smiley: dzieki wszystkim za pomoc

post-269667-0-16168200-1417970676_thumb.