Windows 7 professional - problem z instalacją

Hej!

Mam Windows 7 professional 32 bitowy i nie mogę zainstalować, tzn. robię wszystko dobrze pokolei…wyświetla mi się to początkowe okno, mam do wyboru “zainstaluj” i daję instalację…i jest wiadomość, że jest instalowane i za chwilę wyskakuje informacja, że brak sterowników …niby do napędu CD/DVD…myslałam, że jak zbootuję na pendrive i tak zainstaluję to nic nie pomogło…ten sam problem. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Podpowiem, że nie jest to problem z mym kompem bo ta sama informacja wyskoczyła komuś innym kompie komu normalnie działa Windows 7 professional 64 bitowy.

Może ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził? Jak tak to jak??

hmmm najwidoczniej cos z płytką-jeżeli na innym kompie to samo… moim zdaniem oddaj na gwarancje/wymianę-niech ci samą płytke wymienią- wtedy spróbuj zainstalować.

mam ten system z msdn…już myślałam, że źle coś wypaliłam…ale spróbowałam na 3 płytach i na pendrivei cały czas to samo…teraz próbuję ściągnąć jeszcze raz (może coś się źle ściągneło) ale to strasznie długo się ściąga i dopiero jutro będzie :confused:

miałem podobny komunikat, z początku myślałem że chodzi o stery do napędu, dopiero później wykminiłem że chodzi o sterowniki do RAID (mam dyski w raid podłączone). Podłączyłem pendrive ze staerami do raida pobranymi ze strony producenta pł. gł., wskazałem je w instalatorze i potem wszystko było OK :wink:

Jak wspominał kolega wyżej, problemem są brakujące sterowniki SATA dla dysku twardego. Jest na to proste rozwiązanie :slight_smile:

Wchodzisz na stronę producenta płyty głównej/notebooka, następnie w dział ze sterownikami, wybierasz model, pobierasz sterowniki SATA. Wypakuj je najlepiej na pendrive. Dalej robisz, tak jak poprzednio i w momencie, gdy wywala błąd o braku sterowników, wybierasz opcję wyboru ścieżki dostępu do plików sterownika. Klikasz ok i dalej powinno być już bezproblemowo :slight_smile:

PZDR, H

Miałem ten sam problem, ale tylko podczas próby instalacji z pendrive’a. Po nagraniu Windowsa na płytę (tak, system ściągnięty - z MSDNAA) instalacja poszła bez problemu. Także mam dyski połączone w RAID’a.

Areh - ja mam ten sam problem zarówno podczas próby z płytą jak i z pendrivem…ehh

dzięki za info o sterownikach…spróbuję jeszcze tak jak piszecie i dam potem znać czy u mnie też się to sprawdziło :slight_smile: