Windows 7 - Rok za darmo?

Cześć,

Dzisiaj przypadkowo natrafiłem na pewien artykuł (Click!), w którym jest napisane, że poprzez kilka zmian w rejestrze, można opóźnić aktywację systemu, jeśli podczas instalacji nie podamy serialu.

Czy takie coś jest legalne? I czy to w ogóle działa ? :wink:

Hehe,O rearm 120 dni wiadomo było ,ale o skiprearm ,pierwsze słyszę ,sam MS dał taką możliwość i jeszcze ją opisał…MS Security Fail …

Oczywiście że możesz, nawet sam M$ o tym gdzieś pisał, jednak po tym okresie mimo wszystko będziesz musiał aktywować a aktywować musisz legalnie nabytą kopię, nie wiem jaki sens ma odwlekanie od aktywacji, stosowanie tej sztuczki na pirackiej kopii jest nielegalne.

MS zawsze był dziwny. Dla mnie powinno to być w 100% nielegalne, chociaż może chcą, aby user jak najdłużej poużytkował system, im dłużej tym bardziej się z nim zapoznasz i bardziej Ci się spodoba, po okresie powiedzmy 3 czy 4 miesięcy, jest większe prawdopodobieństwo że ktoś kupi system, aniżeli po miesiącu, tak mi się wydaje :wink:

To jest nielegalne, jeśli się nie ma licencji na Windowsa. Ale Microsoft umożliwiając instalacje bez klucza prawdopodobnie liczy, że kopie się rozpowszechnią, a później ludzie kupią by wklepać kod. Choć do niczego się nie przyznaje i raczej nigdy nie przyzna.

Jak by było to nielegalne to tak znana gazeta CHIP by też tego nie oferowała i to na głównej stronie czasopisma :slight_smile:

Niestety nie zawsze działa. U mnie okres po klepaniu komend ciągle się zmieniał. A w końcu poszedł format.