Mój PC uruchamia się bez żadnego problemu. Natomiast kiedy pojawia się już pulpit ciągle obraca się kółko klepsydry, nie mogę otworzyć żadnego folderu, uruchomić żadnego programu, a ni wejść do menu START.
Próbowałem przywrócić system z ostatniej aktualizacji,ale okazało się, że mój system nie prowadzi zapisywania danych i przywrócenie jest niemożliwe.
Może być jak wyżej. W pierwszej kolejności zabezpiecz wszystkie ważne dane zgromadzone na dysku na zewnętrzny napęd. Użyj do tego celu zewnętrznego systemu odpalanego z płyty lub z pena, np. Knoppix (Unikniesz uporczywego wieszania się systemu w czasie kopiowania). Następnie w trybie awaryjnym sprawdź kondycję dysku programem “HD Tune”. Jeżeli przy skanowaniu dokładnym pojawią się uszkodzone sektory rozważ co się opłaca. Ja w tej sytuacji wymieniam dysk.
Dzieki! Ale normalnie wszystko na pulpicie mam,wszystkie progi i foldery. Wlasciwie okazalo sie, ze moge korzystac z kompa przez jakies 10 sekund, po czym myszka staje sie klepsydra i juz na nic nie moge kliknac. Moze jednak to nie jest kwestia dysku? Moze cos z karta? A ten HD Tune moge zainstalowac w trybie awaryjnym?
Rozstrzygają logi. Problem jest w systemie- z czymś walczy. Upewnij się, że masz dokumenty legalizujące system i telefon do Microsoftu. Dyżurujący informatyk krok po kroku pomoże zdiagnozować i rozwiązać problem.