Witam, czy jest dozwolone użycie klucza do Windows 7 Starter do Windows 7 Home Premium po wcześniejszym zrobieniu Windows Anytime Upgrade z tych systemów. A muszę sformatować system bo już jest trochę zaśmiecony i muli. A wole sformatować niż czyścić. Nośnik z Windows 7 Home Premium OEM mam ale z innym kluczem a nie wiem czy ten co mam do 7 Starter pójdzie, bo mam taki na spodzie netbooka.
Aby zrobić Windows Anytime Upgrade potrzebujesz klucza uaktualnienia, który musisz zakupić. Nie możesz użyć klucza od Startera.
Klucz nie zadziała ale nie wiem czy to dobry pomysł robić upgrade przy netbooku chyba że masz dużo ramy np. 4gb. Lecz nie wiem jak procesor sobie poradzi.
W netbooku najczęściej nie zainstalujesz więcej niż 2GB pamięci RAM - pamiętaj, że jest to sprzęt do podstawowych zadań, ale wyższe wersje systemu Windows 7 chodzą naprawdę ładnie na netbookach, z tym, że cena uaktualnienia jest dużą częścią samego netbook. Tak więc, moim zdaniem niepotrzebny jest taki upgrade.
Zdecydowanie polecam - jeśli chcesz poprawić wydajność netbooka - zainstalować czystą wersję systemu Windows 7 Starter, instalacje Win7 w każdej wersji znajdziesz bez problemu