Windows 7 starter-nie instaluje się!

Kilka miesięcy temu kupiłem dla wnuka notebooka Acer Aspire AOD 260 lecz niestety jak to z młodymi bywa są bardzo ciekawi wszystkiego i namieszał tak ,że musiałem go przeinstalować. Po włączeniu w trybie awaryjnym zaznaczyłem ’ napraw system’ to pokazało mi się ,że mogę przywrócić system dostany fabrycznego lub przywrócić i zachować pliki. Wybrałem opcję drugą.Wszystko przebiegało bez zastrzeżeń ale po pewnym czasie pokazalo się to okienko i już nic niestety nie mogę zrobić.Włączam i wyłączam i dalej tak jest.Notebook nie posiada napędu.

nie mam hasła do biosu.Proszę o informację i pomoc.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fac … efff7.html

Po włączeniu netbooka wciskaj ALT+F10 powinno włączyć się od nowa przywracanie systemu z ukrytej partycji recovery.

Jeśli nie działa sprawdź w biosie czy masz opcję “D2D Recovery” (piszę z głowy) na “Enable”, oczywiście jeśli dasz rade wejść.

Spróbuj zainstalować z pena: http://www.techit.pl/Artykuly/Instalacj … ,3908.html

Dziękuję za odpowiedzi.Zrobiłem alt+F10 i wszystko się zainstalowało ale niestety wszelkie pliki wnuka zniknęły./nieistotne/ ale wystąpiły problemy:

• system nie wykrywa internetowej karty SIM Orange

• bardzo długo trwa zamykanie systemu a następnie błyśnie tylko ekran z jakimiś napisami i znika i komp. uruchamia się.

-w menadżerze urządzeń nie widać żadnych konfliktów ale niestety nie mam neta

Nie masz neta, bo z pewnością trzeba wgrać specjalne oprogramowanie… :twisted: Włóż modem od internetu do USB, wtedy Windows powinien go wykryć i automatycznie powinna rozpocząć się instalacja oprogramowania i sterownika.

Modem jest wbudowany w kompa a karta w czytniku pod baterią.

Aha, w ten sposób jest to rozwiązane. W takim razie nie jestem w stanie pomóc, ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia w konfiguracji internetu od operatora telefonii komórkowej. Właściwie, to tylko raz konfigurowałem internet od Play’a i w tym wypadku wystarczyło włożyć modem USB i wtedy samoczynnie uruchamiła się instalacja oprogramowania oraz sterownika i po instalacji internet ruszył bez żadnego problemu.

Po przywróceniu systemu powinny automatycznie zainstalować się sterowniki i programy jeśli tak nie było to coś poszło nie tak.

A jeśli zainstalowało to wyciągnij i sprawdź czy karta sim jest poprawnie włożona i następnie uruchom komputer i wejdź w START -> Wszystkie Programy -> Acer -> Acer 3G Connection Menager -> Acer 3G Connection Menager. A dalej niestety nie pomogę bo nie pamiętam a już nie korzystam z tego rodzaju internetu, ale jeśli wykrywa kartę to chyba trzeba wybrać ustawienia sieci lub wybiorą się automatycznie i kliknąć połącz.

Niestety ale w dalszym ciągu menadżer connection informuje że nie wykryto urządzeń 3G pomimo ,że zainstalowałem najnowsze sterwniuki ze strony Acera.

Odpal system i włącz “Fn+F3” sprawdź czy 3G jest na “ON”.

Jeśli tak to spróbuj odinstalować sterownik w menadżerze zadań zrestartować komputer i ponownie zainstalować (chyba że właśnie w ten sposób zrobiłeś).

Przeskanowałem kompa programem Driver easy i wykrył mi zły sterownik modemu.Pobrałem zalecany sterownik przez ten program ale instalowanie go trwa już 10 godz.

próbowałem już trzy razy a czas ten sam-jak mam długo czekać -coś jest chyba nie tak Pomóżcie dla dziadka :lol:

Ja posiadam model tego netbooka taki D260-2DGpu (jest napisane pod baterią) jeśli masz identyczny to wrzuciłem moje oryginalne sterowniki które działają bez problemu.

Link

Nie wiem co więcej mogę zrobić.