Windows 7 sterowniki HP Deskjet F4180

Witam poszukuje oprogramowania do urządzenia wielofunkcyjnego HP Deskjet F4180 dla WINDOWS 7

Zainstaluj te http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2093&lc=pl&dlc=pl&cc=pl&product=3177566〈=pl#

tylko ze te sterowniki niedziałają na WINDOWS 7

też mam problem ze sterownikami do HP Deskjet -a tylko że F2180

naszczęśie drukować mogę bez nich tylko niemam tych bajerów co daje sterownik - poziomu tuszu, czyszczenie głowic i inne tam pierdoły

mi system sam sciągnoł stery do hp 3100 photosmart jak dobrze poszukasz to te funkcje tez znajdziesz

Sam mam ten problem, właśnie przeszedłem na Windows 7. Sterowniki od HP: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft … ct=3177566 myślę, że powinny działać, w końcu są oficjalne od dostawcy produktu, wraz z całym oprogramowaniem i bajerami… :slight_smile: Instaluje.

edit

Kurcze wszystko cacy tyle, że skaner coś szwankuje. Podczas uruchamiania softu do skanowania program zawiesza się i koniec. :confused: “Program przestał działać… bla bla bla”

Ja podczas instalacji tych sterowników mam blue screena i wyłącza się dysk twardy. Mam Win7. Ma ktoś rozwiązanie. Chyba będę zmuszony wrócić do XP, myślałem że siódemka jest stabilna a ty wszystko po staremu :frowning:

nieaktualne

Co do drukarki to obszedłem problem ze skanerem. Program jednak jak nie działał dalej nie działa, chyba spróbuje zainstalowac angielskie oprogramowanie tak jak radzi aTaSerwis.

Oto co zrobiłem: Start >> Urządzenia i drukarki >> HP Deskjet F4100 series >> Skanuj dokument lub zdjęcie - właściwie to do wyboru mamy tutaj wszystkie te opcje, które dostępne są normalnie poprzez program do skanowania (rozdzielczość w dpi, obcinanie skanu, obrót, kolor/czerń-biel, format do jakiego będą zapisywane skany, jasność, kontrast), więc program HP do skanowania nie jest już nawet mi więcej potrzebny.

Witam. poczytałem wszystkie wypowiedzi i przetestowałem ponieważ tez nie mogłem na 7 uruchomić tego urządzenia. Zrobiłem tak z windowsa zainstalowałem na piechotę sterowniki te co ma w sobie potem wspomogłem sie płytką od urzadzenia i już wszystko tak w miare działało (stworzyły się dwa urzadzenia skaner i drukarka) nastepnie uruchomiłem sterowniki ze strony producenta (ten ok 250MB) i wszystko się wgrało pozytywnie. Wszystko chodzi tak jak należy skaner i drukarka są jednym urządzeniem drukowanie saknowanie jako obraz i do pliku tekstowego nawet szata graficzna jest sympatyczniejsza :slight_smile: wiem że to trochę zabawy ale efekt osiągnięty w 100%. Nawet udostepnienie drukarki to pestka na 7, vista coś nie chciała przepuścić. Także spróbujcie tej metody, poświęciłem na to cały dzień ale co zrobić…

Przeczytałam wszystkie posty i niewiele z nich zrozumiałam :-/

Ponieważ drukarka podłącza się przez USB komp ją widzi. Weszłam więc w Starcie w “Drukarki i faksy” i wybrałam swoją.

Potem wybrałam “Uzyskaj pomoc dla swojej drukarki za pomocą HP Total Care”.

Przekierowało mnie na odpowiednią stronę HP. Tam wybrałam swój system operacyjny, pobrałam i zainstalowałam odpowiednie sterowniki.

Na razie wszystko działa-i wygląda jak w starej wersji systemu-więc wiem co i gdzie.

Zajęło mi to 15 min. Zachęcam do spróbowania w ten sposób.