Windows 7 svchost użycie procesora 75-99%


(Ingramkalina) #1

Witam ostatnio zaczął mi skakać strasznie svchost to znaczy mam 10-15 takich procesów.

OTL

http://wklej.org/id/1013628/

Extras

http://wklej.org/id/1013629/

Proszę tak jak do laika bo ja z informatyki to inna dziedzina :slight_smile:

Dodane 15.04.2013 (Pn) 23:03

Jak patrze na to OTL to widzę że dużo się o mnie dowiecie :slight_smile:


(Atis) #2

Odinstaluj Lollipop.

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Pokaż raport z usuwania i nowy log Skanuj.


(Ingramkalina) #3

xD nawet nie wiedziałem że mam taki program thx sprawdzę czy działa

Dodane 15.04.2013 (Pn) 23:20

Wszystko działa :slight_smile: dzięki

oto raport http://wklej.org/id/1013657/

Można zadać w tym poście jeszcze jedno pytanie ale na inny temat?


(Atis) #4

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Usuń stare punkty przywracania:

Aby usunąć wszystkie punkty przywracania

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date

Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware PRO.

http://wstaw.org/m/2012/12/29/2012-12-29_005346.png


(Nildurowski) #5

Witam

Ja się nie podpinam ze swoim logiem, tylko chciałbym powiedzieć, że udało mi się rozwiązać bardzo podobny problem.

Mam procesor Phenom II X4 965 3.40 GHz i svchost.exe był na stałym poziomie zużycia CPU 74-76% średnio cały czas 75% przez co bardzo hałasował. Nie skakał jak u kolegi do 99%. Cały czas 75%.

Po uruchomieniu systemu te 75% zużycia zaczynało się po ok. 10 minutach, tak samo jak zakańczałem proces w menadżerze zadań również po 10 minutach zużycie powracało.

System Windows 7 64 bit

Myślałem, że te skrypty pomogą, nie pomogły. Wystarczyło przeskanować programem Malwarebytes Anti-Malware uruchomić ponownie po skanowaniu i jest już w porządku. Miałem na dysku 24 trojany i robaki, pomimo Nod 32 który aktualizuję w miarę potrzeb.

Pozdrawiam