Windows 7 ultimate 64bit. Problem przy uruchomieniu


(Zakon8) #1

Witam. Przy uruchomieniu w7 wyskakuje mi błąd i odpala się auto naprawa i nic nie da się zrobić ponieważ to nie pomaga.

Błąd :

StartupReapairOffline

01. 6.1.7600.16385

02. 6.1.7600.16385

0.3 unknown

0.4 21200657

0.5 autofailover

0.6 13

0.7 CorruptFile

Wersja sys. Oper. 6.1.7600.2.0.0.256.1

Iden. ust. reg. 1045

Jak to naprawić? Ps. Nie mam teraz dostęu do płyty a pilnie potrzebuje naprawy.


(goomish) #2

Czy poza automatyczna naprawą systemu próbowałeś przywracania systemu?

Jeśli tak i jeśli niespecjalnie pomogło, możesz spróbować zrobić to w nieco... hardkorowy sposób :slight_smile:

http://www.sevenforums.com/tutorials/34 ... stall.html


(Zakon8) #3

Wolę nie używać hardkorowych sposobób ;l

Jeżeli można proszę o pomoc jak odinstalować win7 z dysku D. Mam zainstalowany na ysk C win XP ale nie chce żeby coś mu się stało co zrobić?


(goomish) #4

No to już jest prosta sprawa :slight_smile:

Płytka z instalką systemu do napędu, restart komputera i w (bodajże) pierwszym oknie wybierasz link/przycisk/opcję "Nowa instalacja".

W następnych krokach wskazujesz partycję D (zanotuj sobie gdzieś jej rozmiar i etykietę żeby się nie pomylić, bo instalator może ją widzieć pod inną literką), potwierdź usuniecie starego systemu i wio! Zostaniesz z nowo zainstalowaną 7-ką i XP-kiem dodanym do listy systemów do wybory przy uruchamianiu komputera.


(Zakon8) #5

Źle mnie zrozumiałeś ;l Pytanie brzmi : Czy mogę usunąć win7 z D, żeby został sam xp na C (już jest zainstalowany) aby nie uszkodzić Xp ? :frowning: Jak to zrobić ?Czy ppm formatuj pomoże?


(djDziadek) #6

Jeśli oba systemy są na różnych partycjach to możesz to wykonać poprzez format,

Proponuję najpierw odpalić XP, uruchomić "msconfig" - zakładka "boot.ini" i wywalić ścieżkę do uruchamiania 7-mki, aby nie było problemów przy uruchamianiu kompa - potem już tylko format i masz samego XP-ka.

Nie ma za co :wink:

PS

Swoją drogą bardzo Hardcorowe jest instalowanie dwóch różnych systemów MS na jednej maszynie bez wirtualnego kompa :wink:

I czy przypadkiem nie doinstalowałeś 64 bit 7-mki do swojego XP-ka ?