Windows 7 - wiesza się przed logowaniem

Mam taki o oto problem, antywirus wykrył jakiś wirus po czym komputer zresetował się i przestał włączać. Niestety jest czarny podświetlony ekran z myszką i nic poza pięciokrotnym naciśnięciem Shiftu nie działa. Nie działa również tryb awaryjny. 

Podmienienie rejestru, naprawa bootmgr nie pomogły. Punktów przywracania jest sporo, niestety komputer mielił 24h i nie udało mu się przywrócić cały czas pasek pokazywał: trwa kopiowanie plików… z racji, tego, że minęło tyle godzin zresetowałem go. Jakieś pomysły? Co mogę zrobić by go wzbudzić? :slight_smile: Potrzebuję uruchomić ponieważ są tam programy firmowe w tym baza danych w sql 2008. Liczę na waszą pomoc.

A co jak bym zainstalował Windows jeszcze raz te pliki znalazły by się w Windows.old tylko czy programy by działały? Czy jakiś inny sposób?

1. Wykonaj kopię zapasową danych znajdujących się na dysku
  1. Pobierz Hirens Boot, rozpakuj ZIP aby otrzymać ISO, nagraj ISO na płytę, uruchom z niej komputer - Mini Windows XP - HBCD Menu - narzędzia do sprawdzania dysku. Sprawdź stan dysku. Może dysk psuje się.

2. Jeżeli dysk psuje się, musisz go wymienić. Jeżeli dysk jest sprawny, proponuję zainstalowanie systemu od nowa a potem postawienie wszystkiego od nowa bazując na wykonanej kopii zapasowej (patrz pkt 1).

3. Ludzie dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy dopiero będą je robić. Proponuję na przyszłość zabezpieczyć się - polecam Cobian Backup, który sam będzie wykonywać kopie w określonym czasie (np. codziennie o 20).