Windows 7 podczas uruchamiania zatrzymuje się na logo Windows. To ewidentnie jakiś problem. Najpierw uruchomił się boot repair który zaczął coś naprawiać ale się zaciął i musiałem wyłączyć system. Teraz wcale nie wstaje.
Safe Mode także się zacina.
Zapasowe Ubuntu działa
Tak tylko przypadkiem może z mojej winy coś się pokielbasilo.
Mam AHCI
Myślę że do awarii doszło tak że Windows przez GRUB nie potrafił wstać i uruchomił sobie naprawę startuprepair która się zaciela i wtedy wszystko się posypało
Weź u kogoś nagraj na płytę windows (tej wersji co masz licencję) i potem sprawdź, jak masz nagrywarkę. Po co od razu serwis? Może naprawa bądź formatowanie pomoże wtedy.
Mam pobrany Windows 64 bitowy po polsku z serwerów Microsoftu. Na 80% kiedyś go użyłem i dział.
Dlaczego serwis? Bo wtedy pozbęde się tego ciężaru psychicznego. Mam już dosyć tego naprawiania po prostu i nerwów i krążenia po omacku. 3 razy nagrywalem tego pendrive .Albo ciężaru z portfela.
Ok, ale kolejność uruchamiania ustawiona jest “na sztywno”. Sprawdź w instrukcji laptopa jak włączyć tzw. Boot Menu albo jak w BIOS przestawić kolejność, żeby szukał systemu najpierw na pendrive.
Jak zainstalować to boptinfoscript? Jak próbowałem ostatnio coś instalowano to odrzucalo mi przez to że z niezweryfikowanych źródeł.
Nie ogarniam Linuxa dobrze jeszcze. To Ubuntu jest tylko zapasowe.