Windows 8.1 - czy po aktualizacji coś może mi się usunąć?

Witam. Chciałem zapytać czy po aktualizacji Windowsa 8 do wersji 8.1 coś może mi się usunąć z dysku systemowego? Jakieś pliki, programy, sterowniki, cokolwiek? Jak to u Was przebiegało? Generalnie jak widzę ilość tematów z samymi problemami podczas aktualizacji i bezpośrednio po aktualizacji, to nie wiem czy warto się za to zabierać. Tym bardziej, że z samego Windows 8 jestem bardzo zadowolony.

Wątpię by coś ci usunęło, ale i tak niektóre programy lub gry będą wymagać reinstalacji, co często się zdarza po aktualizacji (np. błąd przy uruchamianiu gry lub programu).

No po przy aktualizacji może się usunąć co nie co, a kolejnych kilka rzeczy może nie działać, z plikami nie powinno być problemu a po za tym wszystko z starego systemu pozostawiane jest w folderze Windows.old wiec jak by nawet to i tak można coś odzyskać :slight_smile:

Z tym wątpieniem byłbym ostrożny. Oczywiście nie każdego to spotka, ale u mnie po aktualizacji systemu nastąpił brak dźwięku - na ikonie głośnika na pasku zadań standardowy w podobnym przypadku komunikat “Wystąpił problem ze sterownikiem urządzenia Urządzenie zgodne ze standardem High Definiton Audio. Ponowne zainstalowanie sterownika może rozwiązać ten problem.”

Trochę czasu poświęciłem by odzyskać dźwięk :slight_smile:

Hmm… Po namyśle jednak nie będę instalował tej aktualizacji. Szkoda nerwów jeśli coś ma się popsuć, a z tego co czytam na necie to z wieloma rzeczami mogą być problemy. Windows 8 jest już sprawdzony i wszystko jest z nim kompatybilne, więc nie ma co ryzykować jakąś zbędną aktualizacją zmieniającą kolory kafelków i dodającą nikomu niepotrzebny przycisk “Start”.