Zaktualizowałem windowsa 8 do 8.1 i laptop sie uruchomił ponownie. Włączał się normalnie.Było logo windows a podnim te kułeczko. Jak już się pokręciło to się wyświetlił czarny ekran i uruchomił się ponownie. Ta czynność powtarzala się 3 krotnie za 4 razem się uruchomił niebieski ekran z morzliwościami naprawy systemu m. innymi. Kopia zapasowa. Zainstalowałem na nowo system win 8.
przed aktualizacja trzebabyło odinstalować sterowniki do karty graficznej wogóle wsz sterowniki wywalić. Zaktualizować system i dopiero zaintsalować sterowniki do 8.1.
Z tego co pamiętam to aktualizacje można wykonać przez Sklep.Nie dawno robiłem tak klientowi. Format, instalacja systemu i na czysty system bez sterowników (zaraz po pierwszym włączeniu) musisz pobrać i zainstalować najnowsze aktualizacje przez Winodws Update, potem dopiero możesz pobrać i zaktualizować w sklepie system do wersji 8.1 i później dopiero sterowniki i cała reszta oprogramowania.
Bez zainstalowania aktualizacji będziesz miał komunikat że aby mozliwa była aktualizacja należy pobrać i zainstalować najnowsze aktualizacje z Winodws Update.
Cała ta procedura trwa jakiś czas, bo sam plik ma 4GB.