Windows 8.1 - sterownik zgłasza błąd przy oglądaniu YT, gdy włączone są osłony Avasta


(Czlowiekskurwiel12) #1

Witam po przesiadce z Windows 7 na Windows 8.1 zauważyłem dziwne zachowanie podczas oglądania filmów na Youtube. Gdy mam włączone osłony w avast i chce obejrzeć film na Youtube, laptop strasznie zaczyna przycinać po paru sekundach gaśnie ekran po chwili się zapala i wyskakuje dymek z powiadomeniem że: Sterownik Grafiki Intel Media Accelerator for Windows XP® przestał działać ale odzyskał sprawność, zaraz po tym dymku zawiesza się przeglądarka i tyle z oglądania filmów na youtube. Gdy natomiast mam wyłączone osłony w avast tak się nie dzieje i da się normalnie oglądać filmy.

Parametry laptopa:

Windows 8.1

Intel Pentium Dual-Core T3400 2.16GHz

2GB RAM DDR2

Grafika: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family

Przeglądarka Firefox 36.0.3

Avast! Free Antivirus 2015


(tosiekbu) #2

Zainstalowałeś sterowniki od xp do 8.1 ?.

 

Podaj dokładny model laptopa


(highman) #3

wywal avasta,zainstaluj malvarebytes jest znacznie lzejszy i nie  skanuje w kólko.  po co ci antyvirus na yt   :wink:


(MrBeckham666) #4

baidu antivirus jest dobre i lekkie. avasta to ja bym odinstalowal ze wzgledu na problemy i mułowatość.


(Czlowiekskurwiel12) #5

Ja nie instalowałem sterowników od XP to sam 8.1 je zainstalował

laptop to Acer Aspire 5735z ( to ten sam na którym chcialem viste ale z niej zrezygnowalem i wgralem 8.1 )

Testowalem rowniez avire i dzieje sie tak samo


(abrakadabra77) #6

O ile dobrze widzę to Intel  nie  zapewnił wsparcia dla  tego układu graficznego  pod Windowsa 8 więc bardzo prawdopodobne   sypie się  to z tego powodu.


(Czlowiekskurwiel12) #7

Tak zgadza się, intel wypuscil ostatnie sterowniki dla tego układu dla Windows 7, probowalem instalować sterowniki z 7 na 8 ( ze zgodnością dla Windows 7 ) ale nie działają. Działają tylko te z Windows XP i z Windows Vista ( w trybie zgodności z WVista SP2 ). Na sterownikach z Visty tak się już nie dzieje. Dzieki za pomoc