Windows 8.1 - Unexpected_Kernel_Mode_Trap

Witam, mam problem z Unexpected_Kernel_Mode_Trap. Po próbach odświeżania systemu (Win8.1) z płyty i zainstalowania wszystkich aktualizacji problem dalej występuje.

• w ostatnim czasie nie dokonywałem żadnych zmian konfiguracji sprzętowej komputera

• blue screen po odświeżaniu systemu pojawia się w takich momentach jak przy próbie instalowania sterowników nvidia, pobierania gry ze Steama

• gdy przeglądam internet nawet przez kila godzin blue screen się nie pojawia

• przed odświeżaniem systemu blue screen potrafił pojawić się w trakcie gry, najpierw pojawiło się to raz z tydzień temu, po czym komputer działał normalnie, aż do momentu 2-3 dni temu gdy częstotliwość zwiększyła się do poziomu uniemożliwiającego normalne funkcjonowanie

• obecnie przy włączaniu Steama i pojawieniu okienka do logowania pojawia się komunikat, że “glddriverquery.exe przestał działać”, potem gdy zdążę się zalogować, to bluescreeen pojawia się w trakcie pobierania gry

• po odświeżaniu Windowsa, tuż po uruchomieniu IE pojawiał się bluescreen zanim zdążyłem pobrać Mozille, ale po kilkunastu próbach zdążyłem pobrać Mozille i obecnie gdy mam ją uruchomioną bluescreen się nie pojawia

• ponadto zauważyłem, że potrafi się przycinać kursor myszki, przed wystąpieniem tych problemów nie zdarzało się to, ale nie mam pewności czy jest to powiązane z bluescreenem.

Screen z BlueScreenView

Screeny z HWiNFO64 https://drive.google.com/drive/folders/19pleLQEFgJlF7uQXG1MLHXYfXq8EjYv4?usp=sharing

Sugeruję przejść na Windows 10. Wszystkie kompy z 8 tak załatwiam bo nieraz walka przez tydzień potrafi się na nim tylko objawiać coraz to innymi BSODami…