Windows 8.1 zawieszone powiadomienie "Halloween" na ekranie blokady

Nokia Lumia 520, Windows Phone 8.1.

Co  jest przyczyną “zawieszenia” powiadomienia o “Halloween” na  ekranie blokady pomimo tego że data jest wyświetlana prawidłowo. 

Poprzednio było “Jutro Halloween” ale po restarcie systemu zmieniło się na “Halloween” i  dalej wisi.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak się pozbyć tej denerwującej błahostki :slight_smile:

Ciekawy bug.

Spróbuj może ręcznie ustawić datę na przeddzień halloween (tak aby znowu był komunikat “Jutro Halloween”), a następnie wrócić na dzisiejszą datę.

Ewentualnie możesz spróbować ustawić jakąś bardzo wczesną datę (tak aby nie pokazywało się powiadomienie o zbliżającym się halloween) i wrócić na dzisiejszą.

Nie pamiętam jak jest WP, ale jeżeli wydarzenia z kalendarza przypominają o sobie na ekranie blokady, to utwórz nowe wydarzenie, zablokuj ekran, a następnie usuń to wydarzenie. Może nowe wydarzenie odetka to stare.

Może któraś z tych metod pomoże :wink:

Masz zintegrowane konto Microsoftu z Windows Phone 8.1? Jeśli tak, to w takim razie synchronizuje Ci się też kalendarz. W takim wypadku musiałbyś zalogować się na konto Microsoft i przejść do kalendarza. Tam po prawej stronie jest zębatka - kliknij ją i wybierz ‘Opcje’. Znajdź sekcję ‘Wybierz, kiedy mają być usuwane ukończone zadania’ i najlepiej zaznacz ‘Od razu’. Nie wiem, czy to zadziała. To tylko moje domysły i sugestia co do rozwiązania problemu.

Nie miałem wcześniej do czynienia z Windows Phone 8.1, dopiero dziś odbieram telefon z tym systemem, ale miałem wcześniej Windows Phone 7, więc jest dość podobnie w kwestii niektórych ustawień.

Daj znać, gdy się z tym uporasz i opisz sposób rozwiązania problemu. Pozdrawiam :slight_smile:

Zrestartuj telefon :slight_smile:

Resetowany  był.

Pomogło:

Ustawienia, Ekran blokady, zmiana  z  Kalendarza na Brak i ponowne  włączenie Kalendarza.

Dziękuje  za sugestie  :)