Windows 8 BOX Aktywacja

Mam pytanko, za nie długo kupuje nowy komputer i chciałbym pierwszy raz w życiu kupić oryginalny system operacyjny :stuck_out_tongue:

Windows 8 bardzo przypadł mi do gustu bo korzystam z niego i jestem bardzo zadowolony. I jest jeden problem, jak czytałem wersja box różni się od wersji oem tym że wersje oem można aktywować tylko jeden raz a wersje box można aktywować wiele razy pod warunkiem że zdeaktywuje się ją poprzednio. Znalazłem wersje box na płycie w ładnym opakowanku od microsoftu, wszystko ładnie pięknie ale jest problem pisze tam że jest to uaktualnienie i nie wiem czy będe mógł zainstalować go na czystym dysku :confused: i z tąd proźba do was: czy po skonfigurowaniu biosu i włożeniu płyty do kompa odpali się instalator windowsa?

Link: http://www.morele.net/microsoft-windows … 30-517163/

Tak, odpali się. możesz zrobić normalnie czystą instalację, tylko system nie będzie wtedy ani trochę legalny. Aby zainstalować UAKTUALNIENIE, musisz posiadać legalną wersję Windowsa XP, Visty lub 7. Także system zainstalujesz, ładnie będzie wyglądało wszystko i w ogóle, ale z legalnością nadal będziesz na bakier :stuck_out_tongue:

MS od Windowsa 8 stosuje inne licencjonowanie.

Wersja OEM Win 8 ma licencje podobną do BOX-a, możesz przenieść na inny komputer pod warunkiem usunięcia ze starego kompa.

PS. Wersję Upgrade zainstalujesz na kompie na czysto ale nie aktywujesz. Instalator Windowsa musi widzieć na dysku starszą wersję windowsa aby Upgrade się potem aktywował, oczywiście podczas instalacji możesz ten stary windows usunąć.

ThePiotreg , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Ok… zostaje przy piracie…

Twoja decyzja. Tylko nie licz na przyszłą pomoc na tym forum jeżeli będziesz miał problem z systemem.