Witam,
nie ukrywam że od samego poczatku obcowania z tym systemem mam same problemy. Chociaz jest to raczej wina sklepu komputerowego w którym pracują debile i sprzedają do nowych komputerów win 8 w wersji upgrade, o czym zwykły użytkownim nie może wiedzieć. Zainstalowałem sobie właśnie taki system początkowo na czysto, miałem jednak spory problem z aktywacją tegóż systemu, gdyż był on przeznaczony jedynie do aktualizacji innej wcześniejszej wersji. No dobra, jak juz się skapowałem to sformatowałem wszystko od poczatku i zainstalowałem Win XP który posiadam i miałem zainstalowany na starym komputerze. Na tego XPka zainstalowałem wreszcie windows 8, niestety mogłem to zrobić jedynie w wersji 32 bitowej. Po tej instalacji udało sie poprawnie system aktywować. Mam jednak który na 32 bitowym systemie nie jest w pełni wykorzystywany. szczególnie pamięć ram. Stąd teraz moje pytanie. Czy mogę teraz w jakiś sposób zainstalować 64 bitową wersję systemu tak aby nie było problemów z jego aktywacją. Z tego co czytałem system jest przypisywany do danej płyty głównej, czy też jakoś kodowany w biosie(w 8 ). W jaki sposób można się za to zabrać, co robić prosze o jakieś instrukcje napisane w języku który zrozumie babuszka z targowiska.(załóżmy że troszke obyta)