Na początku przycisk Dalej był aktywny , po wybraniu partycji i użyciu przycisku wyskoczył komunikat i opcja Dalej przestała być aktywna . Co do treści za sekundę dodam zdjęcie.
– Dodane 13.03.2012 (Wt) 21:56 –
No więc przepisałem cały komunikat błędu , po czym uruchomiłem instalatora od nowa, bo a nóż się uda…
no i co- i się udało. Nie wiem jakim cudem dało się wybrać dysk , skoro wcześniej nie szło.
Hehe temat odkopany i w sumie już się w nim wypowiadałem, ale ja dziś miałem bardzo podobny problem :D. Do rzeczy:
Chcąc zainstalować Windows 8 Enterprise Evaluation po odświeżeniu widoku dysków instalator nie pokazywał dysku vhd, za drugim razem znów zaznaczyłem i ponownie dodałem dysk w diskpart, po odświeżeniu dysk vhd się pokazał, ale przy jego wyborze do instalacji pojawiał się błąd, że nie można na tym dysku zainstalować Windows 8 i nie mogłem przejść do kolejnego etapu…
Google, google, no i oto poradnik, dzięki któremu udało mi się zainstalować Windows 8 na wirtualnym dysku VHD.
Aha, warto przyglądać się załączonym obrazkom i choć trochę znać angielski, bo nie wszystko to, co jest pokazane na screenach, widnieje również w opisie i vice-versa. Poradnik wymaga również użycia narzędzia imagex.exe znajdującego się w Zestawie zautomatyzowanej instalacji (AIK) systemu Windows® dla systemu Windows® 7. W razie pytań i wątpliwości służę pomocą.