Siema gdy chciałem otworzyć program Windows CreationTool To ukazał mi się błąd Wystąpił problem pobierania niektórych plików. Nie mogliśmy pobrać wszystkich potrzebnych plików. Sprawdź swoje połączenie internetowe i spróbuj ponownie uruchomić to narzędzie. Kod błędu: 0x80072EE7-0x90018.
O co w tym chodzi?
Komunikat wspomina o problemach z połączeniem. Może miałeś jakiś zanik sieci? Może wybrany pendrive jest za mały?
Nic z tych rzeczy. Gdy odpalam program to automatycznie wyskakuje błąd.
Sprawdź na innym łączu / w trybie awaryjnym z dostępem do sieci / na innym PC.
Program możesz pobrać kolejny raz, może plik niby ma 18,6 MiB ale bitowo jest coś z nim na tyle nie tak, że nie łączy się z serwerem.
I dlatego nie lubię tego całego “toola”, bo jak to zwykle w MS: komunikaty o błędach są przejrzyste i jednoznaczne.
Zawsze pobieram ISO i wypalam “zewnętrznym” narzędziem.
A z jakiej strony pobierasz iso?
Też tak zawsze robiłem, ale ostatnio bios mi nie rozpoznaje obrazów przekopiowanych przez DD z ISO na pendrive. Coś chyba zmienili? Celowo robią pod górkę?
Najgorsze jak ten ich CreationToll wysypie się pod koniec robienia pendrive i trzeba wszystko zaczynać od nowa
Ze strony MS, tylko przeglądarka nie może się przedstawić, że działa pod Windowsem Trzeba zmienić user agent, albo pobierać z linuksa
Tutaj masz obraz 64bit, a tutaj 32bit. Linki ważne chyba przez 24 godziny.
Czy mogę w tej instalcę uaktywnić windows bez klucza?
Jak to bez klucza? Jeśli klucz masz zapisany w BIOS to aktywacja przebiegnie automatycznie, jeśli nie to będziesz musiał go podać. Podczas instalacji możesz pominąć ten krok i zrobić to później. Wszystko tak samo jakbyś utworzył pendrive przez CreationTool.
A czy jest to legalny windows bo mam obawy?
Przecież moje linki prowadzą na serwery Microsoftu… wiec… tak, to jest legalny, oficjalny system
ok a czy gdy dam opcje przy instalacji nie mam klucza to mogą po tych 30 dniach być jakieś konsekwencje prawne
W domu raczej nie
Bo mam mały problem instalowałem tego windowsa 10 na vmware i nie musiałem wpisywać klucza nwm o co chodzi xD
Ponieważ masz miesiąc na jego wpisanie, dopiero po tym czasie zostaną zablokowane pewne funkcje, a na monitorze będzie wyświetlane ostrzeżenie.
i tyle? nie powinienem mieć problemów prawnych?
Jeśli się pokłócisz ze sąsiadem to może na ciebie nasłać Billa Gatesa
xDDD Dzk za odp
Do Windows 8.1 jest problem by zrobić instalacje bez klucza jak VBox / VMware nie symuluje klucza w swoim Biosie (ja nie widziałem, by obraz 8.1 miał opcje “nie mam klucza” przy instalacji w VBox).