Witam. Mam wielki problem z uruchomieniem Windows Defender. Do tej pory używałem Norton Internet Security jednak odinstalowałem go z powodu braku licencji. Odinstalowałem go za pomocą IObit Uninstaller a następnie uruchomiłem narzędzie Norton Removal Tool, aby usunąć pozostałości po programie. Przy próbie uruchomienia defendera wyskakuje komunikat “Ta aplikacja została zatrzymana i nie monitoruje komputera”. Próbowałem także poprzez centrum akcji, ale tam gdy chcę właczyć to przenosi automatycznie do windows/system32 i na tym się kończy. Chciałem włączyć to też w usługach, ale tam również pojawia się problem, gdy chcę uruchomić, a mianowicie wyskakuje komunikat że usługa uruchomiła się a następnie zatrzymała. Nie mam już pomysłów co jeszcze mógłbym zrobić. Dodam też, że używałem adwcleaner. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Miałem ten sam problem, tylko że po odinstalowaniu AVG Antywirus. Uruchomiłem ponownie komputer no i program sam zapytał mnie, czy chce włączyć defender.
U mnie niestety to nie pomaga…
Nie polecam Defendera jako programu antywirusowego … Lepiej zainstalują sobie jakiś bezpłatny program który DZIAŁA w przeciwieństwie do tego szmelca Defendera … Szkoda fatygi żeby to badziewie włączać, komputera Ci nie ochoroni używając go masz jak w banku że po kilku godzinach korzstania z komputera z tym szajsem będziesz musiał robić format . Przekonałam się na własnej skórze i nie tylko ja …
Więc co polecacie? Oczywiście na jakiś czas. Nie zamierzam używać cały czas darmowego programu (według mnie gorsze od płatnych). Przyzwyczaiłem się jednak do Nortona, nigdy mnie nie zawiódł, ale muszę uzbierać na licencję Na ten czas potrzebuję czegoś innego…
Avast jest ok nie jest tak dobry jak Norton ale się sprawdza … według mnie najlepszy bezpłatny program antywirusowy …Też tęsknie za Nortonem też miałam przez jakiś czas ten program i uważam że jest genialny ale te licencje które trzeba opłacać co jakiś czas … może kiedyś …