Windows Developer Preview i problem z explorer.exe

Witam was :wink:

Mam pewien problem z tym oto systemem. Wszystko było dobrze, aż do wczoraj, gdy zainstalowałem Phoenixa i paczki oprogramowania dla 5130XM. Truespot AV wykrył wirusa w jednej z paczek, ale podobno to były tylko pliki, które AV uważają za wirusy (w cale się nie zdziwiłem, gdyż takie problemy bywały już wcześniej, tylko problem z tym, że ściągałem z innego źródła a nie z serwerów nokii). :wink:

I teraz system po logowaniu “wykrzacza” się, czyli mam czarny pulpit - bez tapety, ikonek, paska, menu, etc. Mam tylko kursor, oraz kombinacje ctrl+alt+del, za pomocą której włączam proces explorer.exe Jest to trochę denerwujące. Przy okazji odkryłem, że nie ładuje się żaden antyvirus. Miałem truespota, oraz standardowego defendera (który był wyłączony). Teraz gdy próbuję uruchomić truespota z menu wyskakuje, że “core nie jest uruchomiony”. To samo się dzieje w centrum zabezpieczeń, i tam nie mogę włączyć ani standardowego defendera, ani truespota…

Przeskanowałem system Eset Online Scanner, ale podobno wszystkie pliki są czyste. Combofix nie działa na tej wersji systemu, a HiJack This zrobił log, lecz nic dziwnego tam nie znalazłem…

Próbowałem przywrócić system do wcześniejszego stanu, ale niestety nici z tego.

Ktoś ma jakieś pomysły? :>

Mogę porobić logi, etc tylko muszę wiedzieć jakie i z czego chcecie. :wink:

Jeszcze config.

Windows Developer Preview 32Bit

AMD Athlon X2 M320

ATi Mobility Radeon HD4570

4GB RAM

Dodane 06.01.2012 (Pt) 20:10

Problem rozwiązany. Wystarczyło odinstalować i zainstalować ponownie AV. :wink: