Witam, szukam osoby, która pomoże w stworzeniu programu// dokończeniu. Program ma z załadowanego pliku o formacie (*.ts - transport stream) wyciągnąć informacje, które są zakodowane/opisane konkretną wartością szesnastkową w strumieniu transportowym (czyli tym ts). Budowa strumienia nie jest zbytnio skomplikowana, jedyny problem to te konkretne wartości, które chcę pozyskiwać są jak wspomniałem opisane poprzez wartość hex. Niektóre z nich adresują pewnego rodzaju tablice, które przesyłają te informacje. ( o tablicach bardziej szczegółowo potem opiszę).
Z tego co wiem/ zrozumiałem to chodzi o tworzenie parserów.
Zrobiłem obróbkę graficzną programu i zostało jedynie stworzyć kod.
Program robiłem w Visual Studio>Windows Form Application>C#
Głównie chodzi o to by:
1) po załadowaniu pliku móc wybrać ilość odczytywanych pakietów(przesyłanych w ts - wypisywane w liście), wyświetlanie ich nr oraz ich identyfikatora PID(szesnastkowo i dziesiętnie) oraz zawartość ( o zawartości potem napiszę).
2) po kliknięciu z listy programów obok w okienkach wyświetlane są informacje o dostawcy, typie kanału (wideo, audio… również opisane wartością hex), formacie audio wideo (oznaczone w jednej z tablic), wykorzystanym zabezpieczeniu w przypadku kodowanego kanału…
Podobny program został kiedyś stworzony w Object Pascal lecz nie zdołałem zdobyć szkieletu kodu na którym mógłbym się wzorować, ale sam program posiadam.
<Znalazłem plik .txt z kodem(C/C++) który może się przydać jako wzór lecz nie rozumiem części z tego co w nim jest zawarte.>
Wszelkie dane potrzebne do “wydobycia” posiadam w kilku plikach doc i pdf.
W załączniku przesyłam screeny jak to wygląda aktualnie to co stworzyłem i to co chcę osiągnąć.
Proszę o pomoc ! Jakoś się zrekompensuję.
(1)
Twoim problemem jest to że sam tego nie umiesz napisać więc jedynymi rozwiązaniami tego problemu są:
nauczenie się programowania - tego niestety nikt za Ciebie nie zrobi
złożenie oferty komercyjnego wykonania tej aplikacji - tego raczej Ty nie zaakceptujesz
zrobienie tego za Ciebie - tutaj wątpię, że znajdzie się naiwny bo to jednak trochę pracy jest i nie widzę szans na to by ktoś chciał wykonać za darmo pracę za którą Tobie płacą
ktoś krok po kroku będzie Ci mówił co i jak zrobić - jeszcze mniejsze szanse, że znajdzie się taka osoba niż w poprzednim punkcie ponieważ brak tutaj Twojej inicjatywy, a nawet jeśli by była to taka pomoc w obecnej sytuacji takiej osobie zajęłaby co najmniej 4 razy więcej czasu niż zrealizowanie punktu poprzedniego
Można to interpretować na wiele sposobów. Może to być butelka dobrego soku, a może to być zapłata w naturze, np. worek ziemniaków. Podaj jaki masz budżet to szybciej kogoś znajdziesz.
Jeśli nie chcesz podawać to Ci pomogę pytaniem pomocniczym. Twój budżet to:
a) więcej niż 1000zł
b) mniej niż 1000 ale więcej niż 500zł
c) 500 zł lub mniej
d) 200 max