Windows jest w koszu

Witam mam bardzo dziwny problem mam ikonke kosza ze jest coś w nim jak biere opróżnij to mam komunikat czy chesz usunąć WINDOWS

a w koszu nic nie ma ! w czym może być problem ?

Tutaj zamieszczam screen z mojego folderu windows

http://img31.imageshack.us/img31/6941/beztytuunt.jpg

Proszę o pomoc ponieważ to nie jest mój komputer i nie che nic zepsuć dodam do tego że nie restartowałem komputera odkąd to zauważyłem

Hej,

Spokojnie, na dobrą sprawę folderu Windows’ a nie da się przerzucić do kosza, bo system zasypie nas komunikatami o niemożności zrobienia tego… :slight_smile: Błąd powoduje jakieś oprogramowanie na Windows XP - nie jestem pewien jeszcze jakie… Oczywiście jest łatwe tego obejście. Tworzysz jakikolwiek plik i przenosisz go do kosza. Następnie wchodzisz do kosza i tam klikasz na usunięty pliki, a z menu kontekstowego wybierasz polecenie Usuń. Potwierdzasz usunięcie klikając Tak. Po tym zabiegu ikonka kosza powinna zmienić się na pustą, a polecenie opróżnienia kosza powinno stać się niedostępne - tak jak na to miejsce przy pustym koszu. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dziękuje bardzo działa

Dodane 29.11.2009 (N) 11:34

Witam właśnie zuważyłem że jak mam ikonke że jest pusty kosz to nadal jest aktywne polecenie opróżnij kiedy biere opróżnij

mam komunikat czy chesz usunąć WINDOWS

Hej,

Więc powtórz procedurę jeszcze raz - wyrzucasz plik i usuwasz go z poziomu kosza… :slight_smile: Ewentualnie do czyszczenia plików używaj oprogramowania takiego jak CCleaner 2.26.1050.

Pozdrawiam,

Dimatheus