Windows Live Messegner - problem z uzywaniem starej wersji

Witam, mam klopot z uzywaniem Windows Live Messenger, od czas gdy mam nowy komputer wszystkie komunikatory zostaly unowoczesnione.

Ze skypem nie bylo takiego problemu jak z MSNem, otoz chce uzywac starszej wersji a przy probie zalogowania sie do niej system zmusza mnie do zmiany jej na najnowsza. Nie chce uzywac nowej, co powinnam zrobic aby moc swobodnie uzywac tego co chce? #-o

PS dodam jeszcze ze komputer jest z oprogramowanie w jezyku angielskim.

z gory dziekuje za odpowiedz.

kiniak , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). dostosuj swojego posta do tej zasady.

start -> programs -> windows live -> PPM na Windows Live Messenger -> Properties -> zakładka Compatibility -> zaznacz “Run this program in compatibility mode for:” i wybierz “Windows 2000” -> Ok i powinno działać

Niestety utknelam juz na trzecim punkcie. Jak wybieram start, all programs i windows live to mam do wyboru windows live family safety, windows live mail, movie maker, photo gallery, writer. Gdzie powinnam znalezc to PPM?

PS przerpaszam ale nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow

Na myszce, masz dwa przyciski, przerwszy z brzegu to lpm a drugi ppm :stuck_out_tongue:

kiniak ,

LPM - L ewy P rzycisk M yszy

PPM - P rawy P rzycisk M yszy :stuck_out_tongue:

daj PPM na tym co używasz do włączania windows live messenger, czyli pewnie masz jakiś skrót, albo wejdź do:

C:\Program Files\Windows Live\Messenger\ i kliknij PPM na msnmsgr.exe wybierz Properties -> zakładka Compatibility -> zaznacz “Run this program in compatibility mode for:” i wybierz “Windows 2000” -> Ok