Mam problem tzn. mój kolega ma ale on nie ma neta. Mianowicie kiedy instaluje Win ME to na końcu podczas wyszukiwania sterowników Plug and play wyświetla mu się BSOD. Jest to "Error 0E : 0028 : FF05A6B9. Jego komputer to składak z dyskiem od szafy grającej. Podzespoły są gdzieś z roku 2004 bo razem z nim kompa składałem. Także to złom(ten system zresztą też)…
To może być możliwe, bo to złom i czasem wali spalenizną jak nie wiem co! Potem okazuje się, że się zasilacz jara… Zobaczę.
– Dodane 24.08.2009 (Pn) 9:39 –
On ma 256 mb ramu; AMD Duron 800mHz i kartę graficzną Nvidia Riva TNT2. Karta chyba raczej niejest za nowa dla tego OS… U siebie też próbowałem instalnąć ale nie idzie. Mam sprzęt z roku 2004 tak jak on. A XP u niego startował półtorej minuty chyba.
– Dodane 24.08.2009 (Pn) 9:43 –
On miał XP ale nie chce w2k bo mu żadne gry nie chodziły. Mi tak samo. A XP niebotycznie długo startuje.
Dzięki wszystkim! Problem leżał w karcie graficznej. Kiedy mu działał XP jeszcze to na Sylwka jego komp zaliczył glebę :D, ale nobek nie powiedział mi o tym. No i dziwił się potem, że “coś mu mrygać zaczęło”. Myślał, że to system ale nie miał płyty z XP (i tak go nie chchiał), więc zainstalował ME ale mu się nie udało. Kupiliśmy nową kartę Radeon 9200 i 1GB RAM’u i śmiga aż miło, co prawda jeszcze się od czasu do czasu zawiesi ale…