Nie wiem, dlaczego przy odtwarzaniu CD płyta jest czytana jedynie przez Nero Show Time i Media Player Classic natomiast Windows Media Player wyświetla mi granatowy ekran z opcjami “Odtwórz całą muzykę” , “Przejdź do biblioteki” i “Odtwórz poprzednią listę”. Żadna z klikniętych opcji nie zaczyna jednak odtwarzać CD. Co mam zrobić z WMP, by zaczął odtwarzać CD?
wigton, zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj(na dole pierwszego posta po lewej stronie) - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Może spróbuj ustawić go jako domyślny program do odtwarzania audio cd. Z drugiej strony to nie wiem czy jest to powód do żalu wiele osób w ogóle tego playera nie używa, czy wręcz się go pozbywa. Jest opór softu, który się sprawdza lepiej choćby z aplikacji dostępnych DP np. tu http://www.dobreprogramy.pl/Odtwarzacze-plikow-audio-i-wideo,Programy,Windows,195.html można coś wybrać.
On jest ustawiony jako domyślny ale co z tego? Zastanawiam się jak skorzystać z podpowiedzi KAZDANA 63…Być może tam jest klucz do sukcesu ale co ja mam zrobić z tymi wpisami?
Dzięki, KAZDAN63. Niestety, nie bardzo mi to wychodzi. Skopiowałem Twój pierwszy post (wpisy), wkleiłem do Notatnika ale gdy chciałem zapisać na pulpicie jako *.txt (żeby potem zmienić na reg.), nie chciał tego zrobić (po kliknięciu ZAPISZ nic się nie dzieje) . Poza tym (pkt 3 Twego ostatniego postu) pojęcia nie mam JAK dodać Twe wpisy do rejestru. Jeśli chodzi o autoodtwarzanie to WMP jest ustawiony domyślnie do audio cd. Zapewne coś robię nie tak. Czy mógłbyś krok po kroku i łopatologicznie napisać co po czym i jak wykonać? Pewne jesteś informatykiem ale ja niestety, nie
Niestety, najwyraźniej problem jest gdzie indziej. Mimo że dokonałem zmian w rejestrze, po ponownym uruchomieniu komputera wciąż wyświetla mi się granatowy ekran z 3 opcjami, o czym pisałem w pierwszym poście. Gdy próbowałem uruchomić inną płytę (tym razem z muzyką), po kliknięciu na nią wyświetliło mi się 5 składowych płyty typu (“player” jako folder, “player” jako program (ale nie exe), “uninstall player” itp). Chyba dam sobie spokój. Ale to dziwne, że Nero otwiera ją sam i zaczyna odtwarzanie, Media Player Classic też a Windows Media Player nie dość że sam nie otwiera, to po kliknięciu na płytę wyświetla takie dziwne opcje