Windows Media Player

A jaka to różnica gdy po jakiejś deinstalacji znika mi skrót, parę plików a w folderze Windows i Users zostało mi 100 MB? .
Chłopie. W jakimś swoim poście wskazałeś na wyłączenie tej funkcji. Ja wskazałem na to ze Windows również ja deinstaluje. Uparty jak muł.
Z Microsoftem chcesz sie kopać? To napisz Windows 12

No to pisz petycje do MS pro bono publico.

Możesz też tak wybronić tego pana co nie wie kiedy wysłać pismo by nie przyszło karne naliczenie w postaci „1 miesięcznej” opłaty za usługę (chyba że usługa ma wyższy cennik kar), jak nie dźwigniesz na siebie jego opłaty, bo przeczuwasz przegraną w sądzie i opłaty sądowe.

Odinstaluj Windows Media Player i sprawdzimy, czy nie da się go ponownie włączyć z tej pozycji.
image

Ciekawi mnie to, czy ta deinstalacja usunie Windows Media Player całkowicie z tej listy, czy tylko go odptaszkuje.
Sam bym to sprawdził, ale używam WMP i nie chcę zrobić sobie bałaganu.

Czytaj.

Zwróć uwagę na ten tekst:
" If you like, you can turn on or off the Windows Media Player feature to no longer have it available for all users on the PC. Turning off Windows Media Player will not uninstall it, or save any hard drive space."
oraz ten:
If you like, you can install or uninstall the Windows Media Player feature to no longer have it available for all users on the PC. Uninstalling Windows Media Player will have it no longer available to turn on or off, and will free up around 57.4 MB of space on the Windows drive.

Napisz sam a także nie przewiduj przyszłości.

Dzięki, czyli w Windows 10 dali już możliwość odinstalowania z systemu.
W Windows 7 była tylko możliwość wyłączenia, pewnie ze względu na to, że WMP jest odtwarzaczem domyślnym w siódemce inaczej niż w Windows 10.

Ja to używam więc nie mam powodu by to nawet wyłączać.
To ze coś po tym zostaje to rzecz oczywista. Chociażby instalator i funkcja dojścia do niego.

Microsoft zachęca użytkowników Windows Media Player do przesiadki na Filmy i TV

U mnie Windows 11 zajmuje całe 30 GB co jest śmieszną wielkością w dzisiejszych czasach.
Nie mam pojęcia z jakiego powodu ten płacz? a może ty masz tylko dysk 32GB?
:joy:

Plik gdzieś siedzi pewnie (WordPad da się przywrócić, a Paint i Notatnik trafił do sklepu), więc nie zwolni się 158 MiB bez rzeźbienia w ISO tak by nie padło DISM i SFC.

Myślałem, że w jedenastce to już picuś glancuś, wszystko na tip top…. .