Witam, mam problem, mam WMM 2.6 i WLMM nie wiem jaka versja.
Mam też filmy z kamery co zrobić by po zapisaniu wypełniały 100% odtwarzacza ?? Chodzi o to, że jak zapisze go to jest on na środku a w okół niego dużo czarnej przestrzeni;/ jak zrobić by film był taki jak w kinie.
Pierwszy link zawiera film w proporcjach 4:3, a drugi link film w proporcjach 16:9.
Jeśli masz kamerę w jakości SD to możesz nagrywać filmy w proporcjach 4:3, natomiast jeśli masz kamerę HD to nagrywasz filmy w proporcjach 16:9 (jak w kinie) bądź 4:3.
jak posiadasz kamerę HD to musisz odpowiednio ja ustawić. Jeśli takowej nie posiadasz to niestety nie nagrasz filmu “tak jak w kinie”.
Pewnie by szło. Tylko wtedy obraz by sie “rozjechał”. tzn. że wszystko miałbyś szerokie i niskie. Chyba nie chciałbyś miec na swoich filmach takich efektów.
A jak kręci ciebie kręcenie filmów (zdanie bardzo po polsku) to zainwestuj w jakiś bardziej zaawansowany program do obróbki wideo.
Proszę o pomoc… mi się wydaje że te obrazki się tak robią jak z kamery włożę je do windows live movie maker i zrobi “zapisz plik filmowy”
kurde co robić…
– Dodane 03.08.2010 (Wt) 1:41 –
Jak zapisać film WMM / WMML żeby miał taki sam obraz jak nagrała kamera??? Oryginalny. Bo zauważyłem, że jednak to nie wina kamery. Bo filmików miałem kilka każdy zapisałem inaczej i jeden był tak drugi tak trzebi tak ://
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku