Cześć, mam problem z plikiem MSCONFIG, gdyż system windows nie może mi go odnaleźć. Jak wydaję polecenie otworzenia MSCONFIG wyskakuje mi następujący komunikat:
ok, zacznijmy od tego, że NIE MAM KONSOLI ODZYSKIWANIA przy instalacji windowsa. Dwa razy “instalowałem” XP’ka i za każdym razem nie miałem wyświetlonej komendy wciśnięcia F2, by przejść do konsoli odzyskiwania. Na samym początku proszą mnie o ewentualne wciśnięcie klawisza F6, jeżeli chcę zainstalować sterowniki, a potem instalacja windows przenosi mnie na instalowanie systemu na partycje. A może nie spostrzegłem, kiedy trzeba te F2 wcisnąć (chociaż dwa razy uważnie obserwowałem tok instalacji) i w końcu skończyło się na tym, że wszedłem w instalację windows na dyskach, w następnym oknie, gdzie mam opcje formatowania dysków, wcisnąłem NIC NIE RÓB i zaczęły mi się instalować pliki systemowe. Myślałem, że to rozwiąże mój problem, ale zainstalował mi się poniekąd drugi windows:( Teraz przed załadowaniem systemu pyta się mnie, na którym systemie chcę pracować. Jak usunąć “zbędny” system? Przy czym oba są zainstalowane na tym samym dysku.
No dobrze, ale patrzę, że w C:\WINDOWS nie mam w ogóle folderu I386, który jest bardzo ważny. Dobrze bym zrobił, jakbym go przekopiował z płytki z windowsem do folderu windows?
ale nie mogę wejść do konsoli odzyskiwania próbuję i próbuję i za każdym razem “kończę” na wyborze dysków dla instalacji windows (czy bym nie wciskał F2 czy R czy coś tam jeszcze to zawsze kończę na opisanym wcześniej oknie)
Nie mam żadnego okna, gdzie mogę wcisnąć F2 czy R.
To w takim razie masz albo uszkodzoną płytę albo lewy system… Poczekaj aż różne ekrany się pominą i wtedy będzie “Aby zainstalować Win XP” lub “Aby naprawić system Windows wciśnij R” - wciskasz R, odpala się konsola, która wywala pytanie: “Do instalacji, którego systemu Windows chcesz się zalogować” wciskasz 1, potem jak poprosi o hasło administratora wpisujesz je lub jeśli go nie masz - klikasz enter