Windows nie pobiera aktualizacji

Witam

Mam taki problem otóż windows nie chce pobierać aktualizacji wykrywa że są ale pobieranie stoi na 0% , próbowałem wyłączać usługi windows update i inteligentny transfer w tle usuwałem zawartość software distribution oraz zmieniałem jego nazwę ale nic to nie daje dalej stoi na 0%. używałem też narzędzia do usuwania problemów z windows update Microsoftu niby coś naprawia ale dalej nie pobiera aktualizacji.

drugie pytanie eset informuje mnie również że są aktualizacje opcjonalne które się nie pobierają w windows update (nie wiem czemu)
Intel Watchdog Timer Driver (Intel WDT)
Intel 100 Series?C230 series chipset family thermal subsystem - A131
Intel Xeon E3 1200/1500V5/6th Gen Intel core Gaussian Mixture Model - 1911
Intel -system- 11-16/2016 12:00:00 AM - 11.6.0.1042

czy warto je instalować osobno? czy jest sposób aby windows update pobierał również aktualizacje opcjonalne jeśli tak to jaki ?

system windows 10 Home x64 wersja 10.0.15063 oryginał

procesor intel core i5 6500 płyta msi b150 m3 gaming

Jasne tylko chciałbym żeby WU działało normalnie…

WU zapewne działa normalnie, to że jest na 0% to nie oznacza że nie działa, może tak być przez kilka godzin, zależne od łącza i serwerów microsoftu, jak masz cierpliwość to możesz czekać, jeśli nie, to poprawki ściągnij programem wsus offline,

1 polubienie

okej a co z opcjonalnymi składnikami do pobrania jak zrobić żeby były widoczne w WU? i czy warto instalować te intelowskie sterowniki jeśli tak to które ?