Windows nie startuje


(Kociemba) #1

Witam wymieniłem procesor na INTEL Xeon E5430 już zmodowanego z wycięciami itp, nie musiałem kaleczyć gniazda procesora. Zaktualizowałem tez bios do najnowszej wersji. Uruchamiam komputer bios elegancko wykrywa procesor, przechodzi gładko przez ekrany ładowania aż do Windowsa którego nie ładuje w normalnym trybie, startuje tylko w trybie awaryjnym. Jaki może być problem.

Specyfikacja:
Płyta Główna GIGABYTE GA-P35-DS3L,
Karta Graficzna ASUS STRIX GEFORCE 750 2GB
INTEL Xeon E5430
6GB RAMU 2+2+1+1,
Windows 7- 64 Bitowy
Zasilacz nowiutki Chieftec 400w


(krystian3w) #2

może stare sterowniki do chipsetu w systemie?


(wifista) #3

Może podejrzany jest ten zestaw pamięci RAM.


(krystian3w) #4

Spróbuj wystartować na 2 GB na pierwszym slocie potem sprawdź jak na drugiej kości 2 GBajtowej jakby nie wystartował.


(Kociemba) #5

na starym procesorze Intel Core 2 Duo E6750 ten zestaw RAM startował elegancko zresztą ram to Kingston(2GB x 2) i patriot(1GB x 2)


(JNJN) #6

A kartę grafiki też wymieniałeś?

Jak tak, w trybie awaryjnym odinstaluj jej stery i komp powinien ruszyć? i nawet jak nie wymieniana odinstaluj ten ster.

Program DDU:


(Kociemba) #7

Przeinstalowałem system wszystko ładnie chodziło dopóki nie zainstalowałem sterownika do nowej karty graficznej(sterownik pobrany ze strony producenta). Znowu to samo uruchamianie systemu Windows i koniec.


(JNJN) #8

Możliwe, że karta uszkodzona?

A jak go odinstalujesz, to jak komp działa na sterowniku systemowym do karty?


(Kociemba) #9

Zaskoczył wreszcie jak chwilowo 7 uruchomień i za każdym razem chodzi. Wcześniej był problem ale? Naprawiło się samo.