Witam,
Mam problem z kartą graficzną. Chodzi o to, że Windows raz wykrywa kartę Nvidia Geforce 540m a raz pokazuje tylko zintegrowaną Intela. Wgrałem od nowa Windowsa ale dalej to samo. Wie ktoś w czym może tkwić problem ?
Witam,
Mam problem z kartą graficzną. Chodzi o to, że Windows raz wykrywa kartę Nvidia Geforce 540m a raz pokazuje tylko zintegrowaną Intela. Wgrałem od nowa Windowsa ale dalej to samo. Wie ktoś w czym może tkwić problem ?
Zainstaluj sterowniki do GF od Nvidia + wyłacz w biosie zintergowana karte intela .
Najpierw to podaj dokładny model komputera/laptopa i jaki dokładnie system operacyjny (też czy 32/64 bit, czy są service packi, itp).
Jeżeli to w miarę nowy laptop, to raczej ma dwie karty graficzne połączone w technologii Optimus i nie da się ich wyłączyć w BIOS-ie.
W wypadku Optimusa instalujesz stery tak: najpierw do chipsetu, restart, potem do grafiki Intela, restart i na końcu do NVidii i restart.
kamyk54 , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Laptop MSI FX620DX.
Jak mogę wyłączyć kartę w biosie ? Jeśli on nie widzi co jakiś czas mojej nvidii to czy po wyłączeniu intela może stwierdzić, że nie mam w ogóle karty i się nie włączy ?
Hej,
A czy laptop się nie przegrzewa? Jak wyglądają temperatury poszczególnych elementów, szczególnie tej karty graficznej nVidii? Możesz to sprawdzić przy pomocy programu HWiNFO bądź GPU-Z.
Pozdrawiam,
Dimatheus