Windows nie widzi telefonu Samsung A52s

Hej.

Po podłączeniu przewodem Samsunga A52s z Androidem 14 UI 6.1 do komputera z Windows 10 nie ma jakiejkolwiek reakcji ani windowsa, ani androida na podłączenie (kiedyś pytało na tel. o włączenie przesyłania danych, czy jakoś tak, po czym ikonka telefonu pojawiała się w Komputerze).
Telefon jedynie zaczyna się ładować. Sprawdziłem na innych portach usb, na innym kablu, na innych komputerach. Nic tylko ładowanie. Podłączyłem nawet drugi bliźniaczy telefon - działa, więc to nie wina windowsa.

Poratujcie, co i w jakich ustawieniach telefonu pozmieniać aby ponownie był widziany przez windows i mógł przesyłać dane kabelkiem?

Można pogrzebać czy masz na stałe ustawione „tylko ładowanie”:

Opcjonalnie może gdzieś jest ustawiona lista i tylko jedno urządzenie ustawione jako zaufane ze starym ID (np. aktualizacja Windowsa je nadpisuje regularnie) (nic mi o takiej liście nie wiadomo, więc pewnie ostatnie zdanie to wymówka producenta systemu/telefonu, że sam sobie spalisz lub uceglisz, gdy podłączysz pod jakiś USB killer lub zainfekowany system ze zdolnością zainfekowania Androida po USB na transferze danych/zdjęć).

1 polubienie

No jasny gwint… ale bym chętnie jakiegoś soczystego bluzga zapodał - posprawdzam wszystko naokoło, internety przejrzane, w bezmocy już niniejszy temat założyłem.
A przed chwilą coś mnie tknęło - wyłączyłem i włączyłem ponownie telefon. Działa…

Problem rozwiązany, godzina stracona, dobrej nocy.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.