Kiedy podłączam odtwarzacz mp3 to windows mi go nie wykrywa czym to jest spowodowane? Co zrobić zeby bylo ok?
Coś więcej ??
Jaki windows ??
Może sterowniki potrzebne ?? :o
Mam windowsa xp wszystko mam zainstalowane. Wczesniej wszystko działalo a teraz nie. Na odtwarzaczu mam pokazane ze jest podłączony ale windows mi nie wykrywa.
A inny windows wykrywa poprawnie ten odtwarzacz? A inne urządzenia USB ci windows wykrywa?
U kumpla wykrywa normalnie. Tak wykrywa mi inne urządzenia USB.
Jak masz możliwość to wystartuj komputer z bootowalnej dystrybucji linuxa, tzw live np knoppix. Sprawdzisz czy linux ci poprawnie wykrywa urządzenie.
W ten sposób będziesz wiedział czy problem leży po stronie sprzętowej czy programowej.
Nie mam takiej możliwosci. Ale zauważylem ze na innych portach USB jest to samo. I na dotatek jeszcze drukarki mi nie wykrywa. Chyba mam tylko 2 porty sprawne bo mam podłaczony modem i kamerke i działają.
Złączono Posta : 06.02.2007 (Wto) 21:51
Pomożecie?
No to sprawdź na tych na któych masz modem i kamerkę… nie wykrywa Ci wcale, czy np. wykrywa ale nie instaluje… jeżeli to drugie to pewnie prosi o płytkę…
Nie wykrywa. A po co do odtwarzacza płytka? Jak co to windows zawsze wykrywal to jako urządzenie magazynujące. A teraz nic. Mam zainstalowane sterowniki wszystkie od tego odtwarzacza. Jeszcze kilka dni temu wszystko było dobrze.
Odinstaluj z menadżera urządzeń całe USB i uruchom ponownie kompa, może pomoże ponowna instalacja sterowników
Nie pomaga. Co to może byc że tak sie stalo?
Nadal to samo. W kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej są 4 pozycje “nieznane urządzenie” a z reszta jest ok.