Windows nie wykrywa mi odtwarzacza mp3

Kiedy podłączam odtwarzacz mp3 to windows mi go nie wykrywa czym to jest spowodowane? Co zrobić zeby bylo ok?

Coś więcej ??

Jaki windows ??

Może sterowniki potrzebne ?? :o

Mam windowsa xp wszystko mam zainstalowane. Wczesniej wszystko działalo a teraz nie. Na odtwarzaczu mam pokazane ze jest podłączony ale windows mi nie wykrywa.

A inny windows wykrywa poprawnie ten odtwarzacz? A inne urządzenia USB ci windows wykrywa?

U kumpla wykrywa normalnie. Tak wykrywa mi inne urządzenia USB.

Jak masz możliwość to wystartuj komputer z bootowalnej dystrybucji linuxa, tzw live np knoppix. Sprawdzisz czy linux ci poprawnie wykrywa urządzenie.

W ten sposób będziesz wiedział czy problem leży po stronie sprzętowej czy programowej.

Nie mam takiej możliwosci. Ale zauważylem ze na innych portach USB jest to samo. I na dotatek jeszcze drukarki mi nie wykrywa. Chyba mam tylko 2 porty sprawne bo mam podłaczony modem i kamerke i działają.

Złączono Posta : 06.02.2007 (Wto) 21:51

Pomożecie?

No to sprawdź na tych na któych masz modem i kamerkę… nie wykrywa Ci wcale, czy np. wykrywa ale nie instaluje… jeżeli to drugie to pewnie prosi o płytkę…

Nie wykrywa. A po co do odtwarzacza płytka? Jak co to windows zawsze wykrywal to jako urządzenie magazynujące. A teraz nic. Mam zainstalowane sterowniki wszystkie od tego odtwarzacza. Jeszcze kilka dni temu wszystko było dobrze.

Odinstaluj z menadżera urządzeń całe USB i uruchom ponownie kompa, może pomoże ponowna instalacja sterowników :slight_smile:

Nie pomaga. Co to może byc że tak sie stalo?

A spróbuj tak:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=101306

Nadal to samo. W kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej są 4 pozycje “nieznane urządzenie” a z reszta jest ok.