Windows Phone 8.1 messenger

Znajomy prosił mnie, abym mu znalazł jakiś alternatywny komunikator do FB dla Lumii 735. Niestety nie mam na czym potestować, w związku z czym prośba do Was, czy istnieje coś w tej dziedzinie co można by używać?

Powiem ci tak na 8.1 messenger , kuleje jak tylko się da. Po zaktualizowaniu do 10 działa jako tako bo oczywiście jak to na windowsa przystało nie może być ok, jest problem z robieniem zdjęć bezpośrednio w messengerze , kamera się wiesza i aplikacja wykrzacza. Oczywiście o rozmowach na fb przez messenger na windows phone możesz zapomnieć taki urok, programistów fb którzy mają tą platformę gdzieś. Ogólnie jeśli ktoś bardzo korzysta z mediów społecznościowych na smartphone to windows phone mu tego nie ułatwi. Sam telefon użytkuje z windows 10 już jakiś czas ale, że ja jestem masochistą to mi to odpowiada. Choć dla kogoś kto pewnie będzie chciał korzystać ze snapchata itp to dostanie niemałego szoku, korzystając z lumi. Tak nawiasem proponuje aktualizacje z 8.1 do 10. Jedyne co stracisz to lumia camera na rzecz nowej aplikacji aparat, która działa przyzwoicie. Oczywiście jak to na lumi nawet selfistick to problem, taki z jackiem nie zadziała, jedynie taki na bluetooth. Takie uroki lumi niestety. Telefon dla osób nie wymagających.

Dzięki za podpowiedź. Zanim pozbyłem się na początku roku mojej Lumii, korzystałem z W10 ale skończyła mi się cierpliwość. Znajomy nadal trwa, ale nie do końca jestem pewien, czy da radę bo jedna W10M jest nieco wolniejszy plus opisane przez Ciebie problemy.

U mnie na Windows 10 mobile mesenger też nie działa.

Co do szybkości działania to się nie zgodzę , działa szybciej niż Android. A co do messengera, wystarczy ściągną visual studio, uruchomić phone deploy i wtedy wybrac z dysku plik messenger.xap i wtedy go wrzucić, powinno pomóc gdy nie działa normalnie.

Miałem na myśli, że Windows 10 Mobile na tym samym sprzęcie jest zauważalnie wolniejszy od Windows Phone 8.1 (Lumie 5xx, 7xx).

Mam lumię 640 i powiem że 10 znacznie żwawiej chodzi niż 8.