Windows S-Mode - utrata licencji?

Witam. Kupiłem parę dni temu Laptopa ale nie sprwadziłem dokladnie jaki jest system.W domu sprawdziłem i okazało się ,że jest to win 10 home s-mode. W zaden sposób nie mozna zainstalować np. firefoxa,office 19 itp/ gdyż mam włączony tryb bezpieczny.Jest iformacja że mogę wyłączyć te tryb. I tu jest moje pytanie- czy po wyłączeniu będę musiał kupić nową licencję na windowsa 10.Pozdrawiam.

Nie.

Nie będziesz musiał kupić nowej licencji. Jest to bilet w jedną stronę. Po przejściu na zwykłą 10 nie będziesz mógł wrócić do 10s.

Wydaje mi się, że Windows zawsze daje okres 10 dni podczas których pozwala na downgrade po upgradzie.

Możesz migrować za darmo na ‘normalny’ Windows 10 Home x64 bez trybu „S-mode”.

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/wyłączanie-trybu-s-mode-w-windows-10-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307

Raczej wtedy nie warto myśleć już o powrocie do „S-mode”, bo po co jak jesteś świadomym Windowsowiczem?

Bardzo dziękuję wszystkim za informację. Mam jeszcze taki mały problem: chciałbym dla najmłodszego wnuka/ na osiemnastkę/ kupić laptopa do 4 tys. zł ,jaki polecacie?

Temat trudny, zwłaszcza aktualnie jako, że są ceny po-covidowe.
A co teraz ma? W sensie czy posiada laptopa oraz czy posiada komputer stacjonarny?

Jeżeli posiada stacjonarny to wtedy laptop najlepiej gdyby był bardziej skupiony na mobilności do szkoły czy studiów. Coś w stylu w miarę wydajny do 14 cali do 1,5kg z baterią na 8h+

Dzięki -temat już nieaktualny.Pozdrawiam.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.