Podczas przeglądania uruchomionych usług, windowssearch jest zatrzymany jak na poniższym screenie w linku:
Gdy próbuję włączyć ją, ponieważ potrzebna mi jest ta usługa to pojawia się błąd:
Treść błędu
"---------------------------
Usługi
System Windows nie może uruchomić usługi Windows Search na komputerze Komputer lokalny. Aby uzyskać więcej informacji, przejrzyj dziennik zdarzeń systemowych. Jeśli jest to usługa firmy innej niż Microsoft, skontaktuj się z dostawcą usługi i odwołaj się do specyficznego dla usługi kodu błędu -2147218170.
OK
---------------------------"
Co mam zrobić? Jak? Aby usługę uruchomić. Nie instalowałem chyba niczego.
Pobierz to Microsoft’owe narzędzie i przeskanuj komputer: https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_software_repair_tool.html
Uruchom normalnie, zaznacz odpowiednią kratkę. Next.
“Po drodze” zamknij Sklep, który powinien sam się otworzyć.
Przy 50% nastąpi Pauza, więc wykonaj polecenie programu zrestartuj komputer.
Potem znowu zaznacz kratkę przy pojawiającej się dacie i Next do następnego restartu.
Całość procedury trwa kilkanaście minut. Program powinien przywrócić standardowe ustawienia wszystkich usług systemowych.
Gdyby procedura nie przeszła pomyślnie, to oznaczać będzie poważne uszkodzenie systemu.
Pobierz sobie ISO i nadpisz system. Otwórz iso w eksploratorze Windows i uruchom setup.exe, system się nadpisze, wszystkie pliki - programy pozostaną na swoich miejscach.