Windows serwer code name Longhorn-pytania

czy ten system wygląda tak samo jak Vista (chodzi mi o kompozycje czarną i Aero glas ewentualnie)?

czy jego instalacja jest bezpieczna?

zarejestrowałem się dzisiaj by otrzymać ten system od MŚ na płytkach i mam pytanie czy jeszcze wysyłają?

prosze o odpowiedzi.

nie wygląda jak vista. W Serverze przecież postawiono na wydajność :):slight_smile: Ma kolorowe kompozycje ale nie takie jak w Viście, bardziej jak w XP.

Co do instalacji to nie wiem o co Ci dokładnie chodzi. System możesz zainstalować na oddzielnej partycji i w pełni pracuje z innym systemem na dysku.

pozdrawiam, Przemek

Hmm… czy przypadkiem nie wysyłali tylko do 14 lutego??

Zainstalowałam parę dni temu Longhorna… i powiem jedno… To nie jest Vista! Jeżeli wcześniej nie miało się do czynienia z systemami serwerowymi, to wątpię aby osoba całkowicie zielona mogłaby się w tym wszystkim połapać…

przemek_sbs2k tia jasne… tylko z 2003 Server -> nie… (i z innymi systemami serwerowymi nie pójdzie)…

Mogą też być problemy z partycjami nawet w NTFSie… nie wiadomo nadal czemu, ale niektórych partycji (nawet już nie systemowych) też Windows nie widzi…

Na początek byłam zdania, że system zamula -> myliłam się… po drugi uruchomieniu śmigało aż miło…

System cudeńko…

Ale też czuć, że zmienili podejście do Longhorna jak do systemu serwerowego i to jest wspaniałe…

KahlanAmnell możesz zapodać screena z pulpitu i paska start (najlepiej z kompozycją przypominającą viste (czarna kolorystyka- jeśli takowa jest)

A, mam chwilę czasu, to umieszczę screena.

Standardowo desktop, tuż po instalacji prawie, wygląda tak: Link

Ten sprzęt, na jakim to jest uruchomione, z trudem działa teraz, kompozycji wizualnych wolę nie włączać, ale i tak ja tam nic poza Windows Classic nie widzę. A w 2003 Server była Luna jak z XP?

To nie jest Vista. Jedyne co LH Server ma wspólnego, to kod jądra i trochę elementów wizualnych. No i firewall, UAC, trochę rozwiązań bezpieczeństwa. Ale za to od strony serwerowej to ma pięknego IIS7, ma nowe usługi terminalowe (jak pamiętam z prezentacji to fajne możliwości dawały), ma nowy sposób instalacji - Core (kompletnie okrojona wersja).

tak, była Luna, którą masz wersje systemu beta2 czy starszą?

LH beta 2. Tą, co rozsyłali.

ja zacznę testować go od piątku, także wrzucę screeny. Wczoraj dostałem maila że zostało załączony do grona beta testerów.