Hmm… czy przypadkiem nie wysyłali tylko do 14 lutego??
Zainstalowałam parę dni temu Longhorna… i powiem jedno… To nie jest Vista! Jeżeli wcześniej nie miało się do czynienia z systemami serwerowymi, to wątpię aby osoba całkowicie zielona mogłaby się w tym wszystkim połapać…
przemek_sbs2k tia jasne… tylko z 2003 Server -> nie… (i z innymi systemami serwerowymi nie pójdzie)…
Mogą też być problemy z partycjami nawet w NTFSie… nie wiadomo nadal czemu, ale niektórych partycji (nawet już nie systemowych) też Windows nie widzi…
Na początek byłam zdania, że system zamula -> myliłam się… po drugi uruchomieniu śmigało aż miło…
System cudeńko…
Ale też czuć, że zmienili podejście do Longhorna jak do systemu serwerowego i to jest wspaniałe…
Standardowo desktop, tuż po instalacji prawie, wygląda tak: Link
Ten sprzęt, na jakim to jest uruchomione, z trudem działa teraz, kompozycji wizualnych wolę nie włączać, ale i tak ja tam nic poza Windows Classic nie widzę. A w 2003 Server była Luna jak z XP?
To nie jest Vista. Jedyne co LH Server ma wspólnego, to kod jądra i trochę elementów wizualnych. No i firewall, UAC, trochę rozwiązań bezpieczeństwa. Ale za to od strony serwerowej to ma pięknego IIS7, ma nowe usługi terminalowe (jak pamiętam z prezentacji to fajne możliwości dawały), ma nowy sposób instalacji - Core (kompletnie okrojona wersja).