Windows Update nie chcę zainstalować aktualizacji systemu

Więc od dłuższego czasu mam problem z instalacją aktualizacji systemu wyskakuje taki kod błędu jak na zdjęciu albo jak już się uda zainstalować przy restarcie komputera zawiesza się na logo producenta i dalej nie rusza i wtedy muszę uruchomić laptopa jeszcze raz, próbowałem też zainstalować system od nowa ale też się zawiesza na logo próbowałem dosłownie każdy sposób z neta żaden nie pomaga.Zrzut ekranu 2022-08-27 173727

Sprawdzałeś instalację ręczną:

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5016691

Raczej nie masz ARM to wybierasz 64 bitowy.

A próbowałeś przetestować dysk i RAM?

w jakim sensie ?

Porada Najwyższego Autorytetu dla tego kodu błędu:
When trying to install updates from Windows Update you might receive "Updates Failed. There were problems installing some updates, but we'll try again later" with Errors: 0x80073701, 0x800f0988 .

Windows Updates Failed to Install – Error 0x80073701 [Solution] - YouTube .

robiłem wszystko JM wskrócie i Gatesa

W sensie odpalić memtest i zobaczyć czy niema błędów, przetestować dysk MHDD lub Wiktorią.

Napisałeś, że nie można zainstalować systemu ponownie.
Co się dzieje? Odpalasz z pendrive, usuwasz partycje, klikasz dalej i co?

Dyski są prawie w 100% zdrowe i bez błędów jeden jest nowy nvme 1tb.

To, że coś jest nowe, wcale nie znaczy, że jest sprawne.

Co się dzieje w trakcie instalacji, z pendrive, skoro twierdzisz, że nie można zainstalować systemu?

Przecież napisałem jak instalacja jest na 100% i jest ponowne uruchomienie urządzenia wiesza się na logo producenta po restarcie komputera i dalej nie rusza 2 czy 3 razy próbowałem.

U mnie jest ten sam problem. Nie przejmuj się, że KB5016691 jest nie zainstalowana. Prawdopodobnie ta paczka jest niezgodna z twoim sprzętem. Ja wymusiłem instalację tej aktualizacji i po restarcie systemu pożałowałem tego kroku. Windows działał ale sklep Microsoftu już nie. Dobrze, że był utworzony punkt przywracania i łatwo można było wrócić do poprzedniego stanu. Nauczka na przyszłość - nie wszystkie aktualizacje są dla niektórych sprzętów.

Pieprzyć, robię instalacje win10.

Odłączyłeś wszystkie inne dyski, tylko ten jeden? RAM rozumiem przetestowany? Partycje przy instalacji były usuwane?