Siema mam pytanie do tego systemu… do jakich to komputerów jest
do 64-bitowych czy do 32-bitowych??? Prosze o pomoc
Co to za
Zmieniono tytuł i lokalizację
Asterisk
Siema mam pytanie do tego systemu… do jakich to komputerów jest
do 64-bitowych czy do 32-bitowych??? Prosze o pomoc
Co to za
Zmieniono tytuł i lokalizację
Asterisk
http://www.windows.mocny.com/longhorn/r … icle_id=15
Według tego co tu piszą to zależy od tego, jaką sobie wersje kupisz Będzie i taka i taka
Tylko ze jednak wiecej aplikacji bedzie pod 32bitowca :?
A szkoda…bo bym z mila checia zainwestowal w 64bitowca.
Moze to poprawia lub zrobia cos ze bedzie moznalo bezproblemowo instalowac i uzytkowac aplikacje, gry, itp, 32bitowe na systemie 64bitowym.
obawiam sie jednak że z tym bedą problemy, i np, gry będą musieli wypuszczac na rynek i dla 32 i 64 bit
hmm a jaka jest roznica miedzy 64bitami a 32?
Na 64bit wszystko chodzi szybciej i stabilniej.
System wykonuje wiecej niz kilkanascie polecen w danym czasie co daje mu naprawde duza szybkosc. Tylko ze aplikacji dzialajacuch pod 64 obecnie jest jak na lekartwo.
W swoim mini opisie mowilem o WinXP 64bit z ktorego korzystalem przez jakis czas.
a czy system 64 bitowy ma jakies specjalne wymagania czy cos?
:hahaha:
tak potrzebuje taki system procka 64 bit
ja akurat uwazam ze przy ilosci 2gb ramu lepiej 32bitowy gdyz 64 bitowy potrafi przymulic przy tej ilosci ramu.(sam sie przekonalem)
druga sprawa moze sie okaac ze do wersji 64 bitowej jakies urzadzenie nie ma sterownikow ja tak mialem z leadtek winfast 2000 xp rm
na stronie producenta nie ma sterow pod 64 bity a znalezione alternatywne u mnie nie dzialaly poprawnie
zreszta nie widze przewagi na tym sprzecie wersji 64 bitowej nad 32 bitowa.
a do zastwosowan domowych najlepiej wybrac
z vista najlepiej home premium sp1 32bit
ja testowalem vista bussines sp1 32 bitowa
i vista bussines sp1 64 bity oba z msdn aa. powiem ze na takim sprzecie jaki posiadam(podane ponizej) nie zauwazylem jakiegos wzrostu wydajnosci ani przyspieszenia ale system 64 bitowy potrafil przymulic na tylu ramach (2GB)
a dodatkowo mialem problemy ze stremami do karty tv
oba system postawione na tym sprzecie tak samo skonfigurowane,postawione w tryie ahci native comand
stery do urzadzen najnowsze.zainstalowane wszystkie poprawki z wu.
dysk po defragmentacji
E2140 @2,7
gigabyte ga-p35ds3l rev 1.0 bios 9a-najnowszy
palit nvidia geforce 8600gt
2x1GB DDRII 800 cl5 Patriot
Samsung spint point f1 500GB SataII ahci
Leadtek winfast 2000 xp rm
skystar2 rev.2.6d
play online huwei e220
edimax wifi ew7128g
Co innego gdy ktos jest pewien ze kazde urzadzenie posiada stery 64 bitowe i dzialaja one poprawnie
i posiada od 4GB-8GB ramu oraz procek wspiera system 64 bitowy to raczej oczywiste ze lepiej viste home premium sp1 64 bit
w innym przypadku czyli mniej niz 4Gb ramu ,slabym procku i urzadzeniach do ktorych brakuje sterow 64 bitowych polecam vista home premium sp1 32 bit najlepiej w wersji oem-najtaniej wychodzi
dlaczego nie ultimate a dla tego ze jest o wiele taniej a nie zauwazymy roznicy
wersja ultimate posiada “dodatki” ktorych i tak nie wykorzystujemy w zastowsowaniach domowych i czesto w zadnaich firmowych a cena jest sporo wyzsza.
wiec po co przeplacac.
Moze moj przypadek jest jedym z niewielu ale ale i tak sie zdarza.
czy da sie w viscie 64 wymusic zainstalowanie sterownikow do tunera dla isty 32bit?
Musisz mieć sterowniki napisane pod 64 bitowy system tych 32 bitowych nawet nie będzie widział , A co do tego ze 32 bitowe programy nie działają na 64 bitowym systemie to jest takie kłamstewko - system sam tworzy miejsce dla nich i emuluje środowisko 32 bitowe