Ostatnio sprowadziłem z USA dla siebie laptopa HP Pavilion’a dv6707us z zainstalowanym Windowsem Vista Home Premium. Windows oczywiście jest po angielsku, nie za bardzo mam czas na instalacje polskiej wersji systemu i bawienie się z wgrywaniem wszystkich sterowników, czy jest jakaś nakładka którą mogę zainstalować i mieć Windowsa po polsku? Czy po prostu muszę robić wszystko “od nowa”?
Dzięki za linki, mam już ściągnięty pakiet językowy (143MB) w formie pliku *.exe, co mam teraz z nim zrobić żeby spolszczyć system? Normalnie pod Windowsem Vista odpalić ten plik i cały proces dokona się automatycznie?
Na HomePremium nie można instalować pakietów językowych!
PS było o tym już ze 100razy…
jedyna co możessz zrobić to pożyczyć od kogoś płyte z vista pl i zainstalować jąna swoim kluczu produktu.
W/g Microsoft polska to niest rozwiązanie legalne ale system klucz przyjmie i będzie widziany jako legalny w 100%.
P.S: ja bym radził ci zostawić eng dlatego że pl jest beznadziejnie przetłumaczona, ma szerokie na pół ekranu menu start (można zwężić- szczegóły w sprawdzonych poradach w poradzie viewtopic.php?f=7t=182447p=1229439hilit=vista#p1229439 ) no i niema speechrecognition (rozpoznawanie mowy)
Czyli nie obejdzie się bez “świeżej” instalacji systemu? Muszę od nowa zainstalować Viste PL i podać klucz ze swojego Wndowsa (zainstalowanego właśnie na laptopie)?