wlaśnie stałem się szczęśliwym użytkownikiem Visty i pomimo komentarzy że muli itp. Vista u mnie sprawuje się dobrze, nie muli nie zacina.
Mam tylko kilka pytań, otórz mój wygląd visty, a dokladnie przyciski nie są takie jak miałem na Viste w innym laptopie. No i nie mogę zmieniać “koloru”/wyglądu Visty a mianowicie chodzi o te przyciski:
Z tego co się orientuję, ta karta nie jest w stanie obsłużyć aero, więc niestety nie masz możliwości korzystania z tych funkcji. Aby karta grafiki obsługiwała aero musi posiadać obsługę DirectX 9c, Shader 3.0. Twoja obsługuje DirectX 9. Cieszy mnie, że Ci ruszyło, ale aby można coś konkretniej pomagać podaj konkretny typ karty. Ty prawdopodobnie posiadasz via chrome9 hc a nie via chrome9. Pozdrawiam
Niestety coś wam nie wyszło. Uruchomiłem komputer ponownie i w ustawieniach wyglądu pojawiło się troche opcji. Mam już do wyboru wszystkie kolory Visty oraz zmieniłem już te przyciski.
ta karta z tego co wiem to niewspiera pixelshaderów2 i dx9 (tego akturat pewny nie jestem na 100%) i sterownika WDDIM, te rzeczy są wymagane aby uruvhomić aero glass
o aero glass moesz zapomnieć na tewj karcie ale zwykłe aero powinno dać rade włączyć.
wejdż w kolor i wygląd okien i kliknij na otwórz klasyczne ustawienia wyglądu i wybierz Windows AERO.
jeśli jednak wybranie win aero skutkuje włączeniem tego samego co widzisdz to możesz jeszcze spróbować zainstalować drivery do grafy najnowsze.